Građanska inicijativa u sklopu projekta SuPER posjetila Dom za starije osobe Glina

Posted by | December 17, 2020 | Mediji o nama, Najave i događanja | No Comments

Posjet aktivista Građanske inicijative „Moj grad Sisak“ u predblagdansko vrijeme ustanovama za starije osobe se nastavlja.

Tako su posjetili i Dom za starije osobe u Glini kako bi predali osamdeset kreativnih uradaka (patuljci, anđeli, kuglice od konca i sl.) sačinjenih od recikliranih materijala za umirovljenike korisnike ovog Doma povodom nadolazećih blagdana.

 

Ispred Doma ih je dočekala i ljubazno primila ravnateljica Doma Renata Tominović-Ceković, mag. educ. rehab. Od ranije ovaj Dom i Građanska inicijativa imaju bliske suradnike odnose, a iste još više planiraju njegovati i razvijati i u budućnosti.

S obzirom da zbog pandemije nismo mogli imati zajedničke radionice koje smo inače provodili u suradnji s ovim Domom, žene OSI i žene azilantice su same napravile ove ukrase i ovom prilikom darujemo ih umirovljenicima – uz želje za dobrim zdravljem, strpljenjem, blagoslovljenim Božićem i ljepšom Novom 2021. godinom. Zahvaljujemo upravi Doma na suradnji – vjerujemo u nova zajednička druženja – pojasnila je dr. sc. Daša Poredoš Lavor.

Ravnateljica Doma Renata Tominović-Ceković, mag. educ. rehab. ukratko je predstavila odobrene projekte koji su sufinancirani sredstvima EU, a usmjereni su unapređenju kvalitete života i izvaninstitucionalne skrbi osoba starije životne dobi. Kako su u Domu Glina uvijek dobri domaćini svojim gostima, prijateljima i suradnicima – ovom prigodom su aktivisticama i GIMG Sisak darivale kreativne uratke koje su sačini korisnici Doma – prekrasne mirisne košarice.

Navedena aktivnost dio je projekta SuPER – susreti podrške, edukacije i rada kojeg provodi Građanska inicijativa „Moj grad Sisak“, financiran je sredstvima Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, a partneri na projektu su Osnovna škola Braća Bobetko Sisak i Centar za socijalnu skrb Sisak. Na susretu smo predali i informativne letke koji su dio promotivnih materijala ovog projekta.

Suradnja Doma Glina i Građanske inicijative „Moj grad Sisak“ nastavit će se i dalje.

S nama je bio: Petrinjski radio i Portal 53: http://portal53.hr/aktivisti-gradanske-inicijative-moj-grad-sisak-u-sklopu-projekta-super-posjetili-dom-za-starije-osobe-glina/