Posjetili smo umirovljenike korisnike Doma Sisak – projekt Godine su samo broj II

Danas ispred Doma za starije i nemoćne osobe Sisak aktivisti Građanske inicijative posjetili su umirovljenike u predblagdansko vrijeme kako bi im pokazali da misle na njih iako zbog pandemije nisu s njima u izravnom kontaktu.

Ispred Doma dočekale su ih ravnateljica Doma Ružica Čakširan i socijalne radnice Doma Jasmina Šestan i Vanja Podgoršek.

Voditeljica projekta dr. sc. Daša Poredoš Lavor pojasnila nam je svrhu današnjeg susreta: došli smo danas kod naših prijatelja umirovljenika kako bi im predali 60-ak kreativnih uradaka (patuljci, anđeli i sl.) sačinjenih od recikliranih materijala povodom nadolazećih blagdana. S obzirom da zbog pandemije nismo mogli imati zajedničke radionice s umirovljenicima koje provodimo zadnjih nekoliko godina, zaposlenica Višnja Jendričko i volonterke su same napravile razne blagdanske ukrase i ovom prilikom darujemo ih umirovljenicima – uz želje za dobrim zdravljem, strpljenjem, blagoslovljenim Božićem i ljepšom Novom 2021. godinom. Zahvaljujemo upravi Doma na suradnji – vjerujemo u nova zajednička druženja.

Kratak susret uz razmjenu pogleda kroz prozor i na samim vratima Doma bio je dovoljan da se svi skupa sjetimo naših lijepih druženja i obećamo jedni drugima da ćemo susrete nastaviti kada krizno vrijeme prođe – dodala je Poredoš Lavor.

Navedena aktivnost dio je projekta Godine su samo broj II kojeg provodi Građanska inicijativa „Moj grad Sisak“, financiran je sredstvima Grada Siska, a partner na projektu je Narodna knjižnica i čitaonica Vlado Gotovac Sisak. Na susretu smo predali i straničnici za knjige koji su dio promotivnih materijala ovog projekta.

S nama su bili:

Radio Sisak i Sisak.portal: https://sisakportal.hr/aktivisti-gi-moj-grad-sisak…/

 

Petrinjski radio i Portal 53: http://portal53.hr/aktivisti-gradanske-inicijative-moj-grad-sisak-posjetili-umirovljenike-sisackog-doma/?fbclid=IwAR1enc01s97E25BXnFz2CLTPbwUqn1SAI9WUKxAo6HyEm6zm8mPChPsBdhQ