Sedmi radni sastanak u svrhu koordinacije rada i sudjelovanje na predavanju

Posted by | Najave i događanja, Radni sastanak, zazeli | No Comments

Aktivno i cjelovito od početka siječnja 2023. godine djelujemo na terenu s pružanjem usluga krajnjim korisnicima (starije i nemoćne osobe) u sklopu Programa „Zaželi – program zapošljavanja žena – faza III“ (UP.02.1.1.16), projekt  ZAŽELI – podrška životu u sadašnjosti (UP.02.1.1.16.0173). Nositelj aktivnosti je Građanska inicijativa „Moj grad Sisak“, a partneri su Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Sisak i Hrvatski zavod za socijalni rad Područni ured Sisak.

Tako smo u petak  10. 3 2023. godine imali sedmi radni sastanak u svrhu koordinacije rada i planiranja daljnjih projektnih aktivnosti. Na ovom susretu korisnice zaposlenice su sudjelovale u edukativno-informativnom predavanju u komunikaciji i poduzetništvu – iznosile su svoja iskustva pokretanja poslova u području prodaje robe i usluga, zadrugarstva, skrbi za starije osobe i raznih obrta. Zaključeno je da žene imaju kapaciteta za razvoj poduzetništva, sam se još uvijek u društvu njihov rad manje vrednuje, teže dolaze do vodećih radnih mjesta i bivaju izložene raznim stigmatizacijama. Gđa. Ksenija Babić Klobučar, predstavnica Udruge za brigu o ženi i obitelji informirala ih je o poticajnim poduzetničkim aktivnostima koje se provode u Centru za razvoj poduzetništva, te budućim razvojnim projektima u kojima posebna pozornost bude usmjerena na zapošljavanje i dodatno osposobljavanje žena.

Projekt je financiran u maksimalnom iznosu prihvatljivih troškova 494.000,00 kuna (65.565,07 €), uz stopu vlastitog sufinanciranja 0%. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Ovaj projekt ostvaren je na temelju Zakona o uspostavi institucionalnog okvira za provedbu Europskih strukturnih i investicijskih fondova u RH u financijskom razdoblju 2014. – 2020. u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.

Redovni sastanak i susret povodom Međunarodnog dana žena

Posted by | Mediji o nama, Najave i događanja, Radni sastanak, zazeli | No Comments

Građanska inicijativa „Moj grad Sisak“ aktivno i cjelovito od početka siječnja 2023. godine djeluje na terenu s pružanjem usluga krajnjim korisnicima (starije i nemoćne osobe) u sklopu Programa „Zaželi – program zapošljavanja žena – faza III“ (UP.02.1.1.16), projekt  ZAŽELI – podrška životu u sadašnjosti (UP.02.1.1.16.0173). GIMG Sisak nositelj je ove aktivnosti, a partneri su Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured u Sisku i Hrvatski zavod za socijalni rad Područni ured Sisak. Tako su u petak  3. 3 2023. godine imali šesti radni sastanak u svrhu koordinacije rada i potpisivanje dokumentacije nakon isplaćene plaće. Korisnice zaposlenice navode da i dalje ima sve više zainteresiranih umirovljenika koji iskazuju potrebu za uslugom. S voditeljicom projekta dr. sc. Dašom Poredoš Lavor razgovarali su o važnosti komunikacije i kvalitetnom pristupu krajnjim korisnicima kao iznimno bitnim preduvjetima u stvaranju odnosa prihvaćanja, poštovanja i povjerenja.

Ovo je bila prigoda da u zajedničkom druženju obilježimo nadolazeći Međunarodni dan žena – pojasnila je Poredoš Lavor. Predsjednik Tihomir Lavor je korisnice zaposlenice darivao prigodnim malim poklonima i ponovo izrazio zadovoljstvo njihovim odgovornim radom na terenu. Susret je održan u kafiću u Sisku jer udruga nema prostor za rad, ali unatoč tome nastoji zadržati potrebnu razinu uravnoteženost i primjereno obavljanje projektnih aktivnosti projekata koje provodi.

Projekt je financiran u maksimalnom iznosu prihvatljivih troškova 494.000,00 kuna (65.565,07 €), uz stopu vlastitog sufinanciranja 0%. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda

Ovaj projekt ostvaren je na temelju Zakona o uspostavi institucionalnog okvira za provedbu Europskih strukturnih i investicijskih fondova u RH u financijskom razdoblju 2014. – 2020. u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.

S nama je bio Petrinjski radio i Portal 53: https://portal53.hr/u-sklopu-projekta-zazeli-gi-mgs-odrzao-redovan-sastanak-i-susret-povodom-medunarodnog-dana-zena/

 

GIMG Sisak obilježio Dan svjesnosti o važnosti prevencije vršnjačkog nasilja

Posted by | Mediji o nama, Najave i događanja, Radni sastanak, zazeli | No Comments

Zaposlene žene na Programu Zaželi – faza III projekt ZAŽELI – podrška životu u sadašnjosti (UP.02.1.1.16.0173) sve su majke, a neke i bake.  Sve su svakodnevnom životu upoznate s rizicima vršnjačkog nasilja u stvarnom i virtualnom svijetu, koji za djecu i mlade imaju posljedice koje su jednako bolne i dugoročne neovisno o tome gdje i kako su nastale.

Projekt je financiran u maksimalnom iznosu prihvatljivih troškova 494.000,00 kuna (65.565,07 €), uz stopu vlastitog sufinanciranja 0%. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Ovaj projekt ostvaren je na temelju Zakona o uspostavi institucionalnog okvira za provedbu Europskih strukturnih i investicijskih fondova u RH u financijskom razdoblju 2014. – 2020. u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.

S nama su bili:

Radio Sisak i Sisak.portal: https://sisakportal.hr/zupanija/gimg-sisak-obiljezio-dan-svjesnosti-o-vaznosti-prevencije-vrsnjackog-nasilja/ 

 

Petrinjski radio i Portal 53: https://portal53.hr/gradanska-inicijativa-moj-grad-sisak-obiljezila-dan-svjesnosti-o-vaznosti-prevencije-vrsnjackog-nasilja/ 

Početna i tiskovna konferencija projekta „ZAŽELI – podrška životu u sadašnjosti“

Posted by | Mediji o nama, Najave i događanja, Radni sastanak, zazeli | No Comments

U Sisku je održana početna i tiskovna konferencija projekta „ZAŽELI – podrška životu u sadašnjosti“ koji je sastavnica programa „ZAŽELI – faza III“, a kojeg provodi Građanska inicijativa „Moj grad Sisak“.

Partneri na projektu su: Hrvatski zavod za zapošljavanje – Područni ured Sisak i Hrvatski zavod za socijalni rad – Područni ured Sisak.

U uvodnom dijelu nazočne je pozdravila pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu skrb i hrvatske branitelje Sisačko-moslavačke županije Alenka Ljubešić koja je dodatno istaknula vrijednosti izvaninstitucionalne skrbi za starije i nemoćne osobe, kao i konkretne aktivnosti koje Sisačko-moslavačka županija poduzima kako bi svojim starijim stanovnicima omogućila kvalitetnije zbrinjavanje u starijoj dobi.

U ime Hrvatskog zavoda za zapošljavanje – Područni ured Sisak nazočne je pozdravila stručna djelatnica Linda Biljan, a od strane Hrvatskog zavoda za socijalni rad – Područni ured Sisak – Mašenka Sekulić.

Projekt je financiran s 494.000,00 kn / 65.565,07 EUR (iznos EU potpore 100%), a o samoj provedbi projekta voditeljica dr. sc. Daša Poredoš Lavor je na početku kazala: „Provodi se u trajanju od osam mjeseci (29.11.22.-29.07.23.) unutar kojeg šest mjeseci se intenzivno radi s krajnjim korisnicima na terenu. Cijeli program je financirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda „Operativni program učinkoviti ljudski potencijali. Kao i kod svih programa „ZAŽELI“ cilj nam je zapošljavanje žena koje pripadaju teže zapošljivim i ranjivim skupinama na tržištu rada, a koje će svojim radom pridonijeti poboljšanju kvalitete života starijih i/ili nemoćnih osoba koje su u potrebi za podrškom i potporom. U slučaju Građanske inicijative „Moj grad Sisak“, koja je nositelj ovog projekta, radi se o deset žena i sve su upravo iz te kategorije, ciljane i ranjive skupine.“

K tome istaknula je i slijedeće: Uspjeli smo zaposliti i gospođu koja je iz Ukrajine, znači osobu koja je pod privremenom zaštitom, koja se vrlo dobro uklopila u radni kolektiv. Intenzivno radi na učenju i korištenju u govoru i pismu hrvatskog jezika i možemo potvrditi da jezična barijera nije prepreka kada postoji entuzijazam, empatija, motivacija za rad i sklonost osobama starije životne dobi. Obzirom Građanska inicijativa „Moj grad Sisak“ od potresa nema mjesto rada i nikakav prostor bili smo u prilici zatražiti pomoć i podršku koju smo dobili od Razvojne agencije „SIMORA“ i s kojom smo sklopili ugovor o suradnji na financijsko-administrativnim i organizacijskim poslovima, jer jednostavno europski projekti su dosta zahtjevni i potrebna nam je dodatna podrška. U ime Razvojne agencije o iskustvima u provedbi ovog projekta na skupu su gorile Maja Vrban i Ivana Šiško.

Na ovoj početnoj i tiskovnoj konferenciji sudjelovale su žene zaposlene na projektu, te nekoliko krajnjih korisnika koji su iznosili svoja iskustva – koja su bila iznimno pozitivna, te su pohvalili postojanje provedbe ovakvih projekata u zajednici, u nadi da će se nastaviti po mogućnosti bez prekida provedbe.

U završnoj riječi, predsjednik GIMG Sisak – Tihomir Lavor istaknuo je zahvalnost svima na dolasku, osvrnuo se na vrijednosti socijalnih programa u zajednici, zahvalio se partnerima na suradnji koja je konkretna i sadržajna, te pohvalio trud i rad zaposlenih žena na terenu.

Aktualna usluga pruža se za 64 krajnja korisnika na terenu, na širem području Siska, povratne informacije su pozitivne da su naši krajnji korisnici zadovoljni. Isto tako su iskazali zadovoljstvo i zahvalnost za paketiće higijenskih potrepština za kućanstvo, a projekt na terenu provodimo već drugi mjesec, značajnijih teškoća nema i radosno uz optimizam idemo u svaki slijedeći novi korak.

Na kraju smo saznali da je ovaj susret na određeni način bio međunarodnog karaktera jer je korisnica zaposlenica koja je iz Ukrajine mobitelom snimala susret i izravno ga prenosila prijateljima i srodnicima koji su u Ukrajini – sudjeluju u obrani svoje zemlje, te pozdravljaju ovaj projekt i sve ljude dobre volje koji su, konkretno Oleni, dali priliku da radi i ostvari životu egzistenciju za svoju obitelj.

Susret je završen u opuštenoj atmosferi, u neformalnim druženjima, razmjeni iskustava, te uz prigodnu okrijepu za sve. Nazočni su mogli preuzeti i promotivne materijali koji su osmišljeni i tiskani za provedbu ovog projekta.

Iz GIMG Sisak upućuju zahvalu svima koji su došli na ovaj susret i tako dali doprinos razvoju među-sektorske suradnje značajne za razvoj zajednice. Organizacije civilnog društva vrijedan su i značajan partner u zajednici koje imaju značajne kapacitete za konkretna socijalna i razvojna djelovanja.

S nama su bili:

Petrinjski radio i Portal 53: https://portal53.hr/u-sisku-odrzana-pocetna-i-tiskovna-konferencija-projekta-zazeli-podrska-zivotu-u-sadasnjosti/ 

 

 

Radio Sisak i Sisak.portal: https://sisakportal.hr/zupanija/zazeli-podrska-zivotu-u-sadasnjosti-novi-projekt-gi-moj-grad-sisak/

 

Portal sisak.info: https://www.sisak.info/2023/02/15/pocetna-i-tiskovna-konferencija-projekta-zazeli-podrska-zivotu-u-sadasnjosti/ 

Dan crvenih haljina

Posted by | Mediji o nama, Najave i događanja, Radni sastanak, zazeli | No Comments

Zaposlene žene na Programu Zaželi – faza III projekt ZAŽELI – podrška životu u sadašnjosti (UP.02.1.1.16.0173) na redovnom sastanku koordinacije rada koji je održan prvi petak u mjesecu veljači obilježile su Dan crvenih haljina – dan prevencije moždanog udara kod žena. Crvena boja – boja je života, a žene daju život i pomažu životnom opstanku. Preventivne aktivnosti su bitne – zato budimo ljudi jedni drugima i živimo skladno s ljubavlju – istaknula je voditeljica ovog projekta dr. sc. Daša Poredoš Lavor.

Kako saznajemo ova udruga redovito provodi planirane projektne aktivnosti, krajnji korisnici na terenu su zadovoljni, kao i zaposlene žene iz ciljane i ranjive skupine žena na tržištu rada. Za prigodu ovog projekta osmislili su vizual, kao i promotivne materijale koji su u tisku i bit će promovirani na početnoj tiskovnoj konferenciji koja je previđena za petak 10. 2. 2023. s početkom u 12.30 h.

Nositelj ovih projektnih aktivnosti je Građanska inicijativa „Moj grad Sisak“, a partneri su Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Sisak i Hrvatski zavod za socijalni rad Područni ured Sisak.

Projekt je financiran u maksimalnom iznosu prihvatljivih troškova 494.000,00 kuna (65.565,07 €), uz stopu vlastitog sufinanciranja 0%. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Ovaj projekt ostvaren je na temelju Zakona o uspostavi institucionalnog okvira za provedbu Europskih strukturnih i investicijskih fondova u RH u financijskom razdoblju 2014. – 2020. u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.

S nama je bio Petrinjski radio i Portal 53: https://portal53.hr/gradanska-inicijativa-moj-grad-sisak…/ 

Program Zaželi – faza III. Drugi radni sastanak u svrhu koordinacije rada

Posted by | Najave i događanja, Radni sastanak, zazeli | No Comments

Od početka siječnja 2023. godine aktivno djelujemo na terenu s pružanjem usluga krajnjim korisnicima (starije i nemoćne osobe) u sklopu Programa „Zaželi – program zapošljavanja žena – faza III“ (UP.02.1.1.16), projekt ZAŽELI – podrška životu u sadašnjosti (UP.02.1.1.16.0173). Nositelj aktivnosti je Građanska inicijativa „Moj grad Sisak“, a partneri su Hrvatski zavod za zapošljavanje, Područni ured u Sisku i Centar za socijalnu skrb Sisak.

Tako smo u četvrtak 26. 1 2023. godine imali drugi radni sastanak u svrhu koordinacije rada i predaje pakete s higijenskim potrepštinama za kućanstva krajnjih korisnika koji su kupljeni u hrvatskom trgovačkom centru KTC d.d. – pojedinačna vrijednost paketa je 6,64 €. Razmjena iskustva, izazovi s terena, planiranje podjele paketa i budućih aktivnosti, te međusobna podrška zaposlenih žena bile su ključne teme ovog susreta. S praksom redovitih sastanaka nastavit ćemo i dalje.


Projekt je financiran u maksimalnom iznosu prihvatljivih troškova 494.000,00 kuna (65.565,07 €), uz stopu vlastitog sufinanciranja 0%. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda
Ovaj projekt ostvaren je na temelju Zakona o uspostavi institucionalnog okvira za provedbu Europskih strukturnih i investicijskih fondova u RH u financijskom razdoblju 2014. – 2020. u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.

Pročitajte razgovor s našim krajnjim korisnicima u Večernjakovom Obzoru

Posted by | Mediji o nama, Najave i događanja, zazeli | No Comments

U današnjem Večernjem listu – točnije u Obzoru možete pročitati razgovor s našim krajnjim korisnicima obitelji iz Topolovca s kojima je novinar Danijel Prerad razgovarao o životu u starijoj životnoj dobi, osamljenosti, zdravlju i vrijednostima Programa Zaželi.


Građanska inicijativa „Moj grad Sisak“ uz pomoć i podršku Razvoje agencije SI-MO-RA provodi „Zaželi – program zapošljavanja žena – faza III“ (UP.02.1.1.16) – projekt ZAŽELI – podrška životu u sadašnjosti (UP.02.1.1.16.0173). Projekt je financiran u maksimalnom iznosu prihvatljivih troškova 494.000,00 kuna (65.565,07 €), uz stopu vlastitog sufinanciranja 0%. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Ovaj projekt ostvaren je na temelju Zakona o uspostavi institucionalnog okvira za provedbu Europskih strukturnih i investicijskih fondova u RH u financijskom razdoblju 2014. – 2020. u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.

Prvi radni sastanak u svrhu koordinacije rada

Posted by | Najave i događanja, Radni sastanak, zazeli | No Comments

Dana 2. 1. 2023. deset nezaposlenih žena krenulo je s radom na terenu s pružanjem usluga krajnjim korisnicima (starije i nemoćne osobe) u sklopu Programa „Zaželi – program zapošljavanja žena – faza III“ (UP.02.1.1.16), a radit će na provedbi projektnih aktivnosti projekta pod nazivom ZAŽELI – podrška životu u sadašnjosti (UP.02.1.1.16.0173). Nositelj aktivnosti je Građanska inicijativa „Moj grad Sisak“, a partneri su Hrvatski zavod za zapošljavanje, Područni ured u Sisku i Centar za socijalnu skrb Sisak. Tako smo u petak 13. 1 2023. godine imali i prvi radni sastanak u svrhu koordinacije rada. Razmjena iskustva, izazovi s terena, planiranje budućih aktivnosti i međusobna podrška zaposlenih žena bile su ključne teme ovog susreta. S praksom redovitih sastanaka nastavit ćemo i dalje.


Projekt je financiran u maksimalnom iznosu prihvatljivih troškova 494.000,00 kuna (65.565,07 €), uz stopu vlastitog sufinanciranja 0%. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda
Ovaj projekt ostvaren je na temelju Zakona o uspostavi institucionalnog okvira za provedbu Europskih strukturnih i investicijskih fondova u RH u financijskom razdoblju 2014. – 2020. u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.

ZAŽELI – podrška životu u sadašnjosti

Posted by | Najave i događanja, Radni sastanak, zazeli | No Comments

Bravo za sve – 10 žena potpisalo je ugovore o radu
Danas 30. 12. 2022. deset nezaposlenih žena potpisalo je ugovore o radu na određeno vrijeme u sklopu Programa „Zaželi – program zapošljavanja žena – faza III“ (UP.02.1.1.16), a radit će na provedbi projektnih aktivnosti projekta pod nazivom ZAŽELI – podrška životu u sadašnjosti (UP.02.1.1.16.0173). Nositelj aktivnosti je Građanska inicijativa „Moj grad Sisak“, a partneri su Hrvatski zavod za zapošljavanje, Područni ured u Sisku i Centar za socijalnu skrb Sisak.

Tako će radnica svojim radom i aktivnostima poboljšavati kvalitetu života starijim i/ili nemoćnim osobama i obavljati poslove: pomoć u dostavi namirnica i pripremi obroka; pomoć u kućanskim poslovima, održavanju čistoće doma i održavanju okućnice; pomoć pri oblačenju i svlačenju te briga o higijeni; pomoć u posredovanju u ostvarivanju raznih prava (dostava lijekova, plaćanje računa, dostava pomagala i sl.); pružanje podrške korisnicima kroz razgovore i druženje te uključivanje u društvo; pratnja i pomoć u raznim društvenim aktivnostima i druge poslove vezane uz skrb starijih osoba i osoba u nepovoljnom položaju. Opisani poslovi obavljaju se u primarnom okruženju – kući krajnjih korisnika. Svaka zaposlena žena pružat će podršku za šest krajnjih korisnika.

  

Tako su ugovore o radu potpisale Verica Hrg Nogić, Indira Kos, Olena Poberezhnyk, Ankica Jakobašić, Jelena Polak, Suzana Tubić, Ankica Rupić, Vesna Kordić, Natalija Vrček i Božica Gavrić.
Radujemo se novom početku i aktivnostima na terenu koje s velikim nestrpljenjem očekuju naši krajnji korisnici – koji se nalaze u Sisku i na širem okolnom području. Aktivnostima na terenu koordinirat će dr. sc. Daša Poredoš Lavor, a udruga ostvaruje stručnu administrativnu podršku putem suradnje s Razvojnom agencijom Sisačko-moslavačke županije SI-MO-RA.


Tijekom siječnja 2023. organizirat će se uvodna konferencija ovog projekta kada ćemo javnost upoznati s uvodnim informacijama o projektu u vidu broja krajnjih korisnika uključenih u projektne aktivnost, teritorijalnom provedbom, promotivnim materijalima i zaposlenim ženama i sl.
Projekt je financiran u maksimalnom iznosu prihvatljivih troškova 494.000,00 kuna (65.565,07 €), uz stopu vlastitog sufinanciranja 0%. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda
Ovaj projekt ostvaren je na temelju Zakona o uspostavi institucionalnog okvira za provedbu Europskih strukturnih i investicijskih fondova u RH u financijskom razdoblju 2014. – 2020. u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.
Tihomir Lavor, predsjednik Građanske inicijative „Moj grad Sisak“

Odluka o zapošljavanju

Posted by | Najave i događanja, Radni sastanak, zazeli | No Comments

Građanska inicijativa “Moj grad Sisak” donijela je Odluku o zapošljavanju odabranih kandidatkinja na poslovima radnog mjesta projekta ,,ZAŽELI –

podrška životu u sadašnjosti, UP.02.1.1.16.0173 – na određeno vrijeme od 6 mjeseci u punom random vremenu. Odluku u cijelosti možete pročitati u dokomentu u prilogu.

 

Svim kandidatkinjama prijavljenim na javni natječaj odnosno oglas zahvaljujemo na iskazanom interesu, a izabranima i na ostvarenom zapošljavanju u GIMG Sisak.

 

Tihomir Lavor, predsjednik Građanske inicijative “Moj grad Sisak”

Obavjest o rezultatima javnog natječaja