Susret projekta SPAS (Sigurnost-podrška-asistencija-samopouzdanje) i edukativni susret o samopoštovanju i motivaciji

Posted by | March 15, 2022 | Najave i događanja, Radni sastanak | No Comments

Dana 14. ožujka 2022. održali smo susret sa ženama koje su zaposlene na Programu Zaželi pri Gradu Novska „Želim raditi, želim pomoći“ faza II.

Na susretu smo razgovarali o slobodnim asocijacijama na pojam samopoštovanje, općenito o samopoštovanju, uzrocima niskog samopoštovanja, osobitostima funkcioniranja osoba visokog (razvijenog) i niskog samopoštovanja, oblicima pomoć i samo-pomoć, općenito o motivaciji, oblicima pomoć i samo-pomoći. S obzirom da su najveći neprijatelji samopoštovanja i motivacije dosada i lijenost – razgovarali smo i o tim pojmovima.

Kako nam je za uspjeh u svemu što radimo potrebna disciplina, pokušali smo povezati ovaj pojam s motivacijom i aktivnim zauzimanjem za sebe. Osobitu pozornost privukla je tma o pomoći i samo-pomoći u situacijama gubitka posla (istek ugovora o radu, otkaz i sl.) i o važnostima aktivnog djelovanja na tržištu rada. Susret je dodatno oplemenjen čitanjem  motivacijskih priča. U zaključnim promišljanjima i prema anonimnim evaluacijama bilo je vidljivo da su sudionice bile zadovoljne susretom.

Susret je vodila koordinatorica projekta dr. sc. Daša Poredoš Lavor.

Nositelja aktivnosti projekta SPAS (Sigurnost-podrška-asistencija-samopouzdanje) je Udruga za zaštitu i promicanje prava osoba treće životne dobi, u partnerstvu s Građanskom inicijativom „Moj grad Sisak“ i Udrugom EKS – ekološko-kulturna scena iz Hrvatske Kostajnice. Projekt je dio aktivnosti Poziv na dostavu projektnih prijedloga Jačanje kapaciteta OCD-a za odgovaranje na potrebe lokalne zajednice Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva, a sufinancira Europska unija iz ESF i Ureda za udruge Vlade RH.