Dan upoznavanja s američkim sportovima

Posted by | March 17, 2018 | Najave i događanja | No Comments

Građanska inicijativa „Moj grad Sisak“ i američka neprofitna udruga HiS Print Ministries iz Teksasa ostvaruju dugogodišnju suradnju na humanitarnom planu. Prilikom ovogodišnje posjete suradnju proširuju i na informativno-edukativno djelovanje. Tako su zajedničkim snagama dana 13. 3. 2018. (utorak) u OŠ Braća Bobetko u Sisku organizirali „Dan upoznavanja s američkim sportovima“ za učenike trećih, četvrtih i petih razreda.

Kako je istaknuo David Moss, predsjednik udruge His Print istaknuo je da su već dugi niz godina htjeli da ostvare susret s učenicima osnovnoškolskog uzrasta, te da mu je izuzetno zadovoljstvo da je to upravo sada i učinjeno.

Susret je koncipiran tako da je za učenike od strane američkih trenera organizirano upoznavanje s osobitostima američkih sportova kao što su američki nogomet, bejzbol, soft bol, hokej na ledu i travi, primjeri pokaznih vježbi, susret sa sportašima, oprobavanje vlastitih vještina, poklanjanje slatkiša učenicima i dobro druženje.

Ovo je bila prigoda da učenici pokažu i svoje vrlo dobro poznavanje engleskog jezika jer su vrlo jednostavno i spontano razgovarali s gostima iz Amerike.

Navedene sportske aktivnosti dio su projekta „NNNI – Nasilje nije naš izbor“ kojeg provodi Građanska inicijativa „Moj grad Sisak“ zajedno s partnerima i suradnicima, financiran je sredstvima Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, a sufinanciran sredstvima Grada Siska.

Sport i prevencija nasilja usko su povezani. Kada se djeca i mlade bave sportom rade na sebi u emotivnom i socijalnom smislu, upoznaju zdrave životne navike i ispravne društvene vrijednosti, te spoznaju da samo timskim radom dolazi do rezultata, a da nasilje nije nešto što čovjeka bilo koje dobi može učiniti sretnim i prihvaćenim članom zajednice – pojasnila je dr. sc. Daša Poredoš Lavor, voditeljica projekta NNNI, te još jednom zahvalila prijateljima iz Teksasa na organizaciji ovog iznimno zanimljivog dana.

Iz udruge HiS Print Ministries saznajemo kako će tijekom ljeta za sve zainteresirane učenike biti organiziran besplatni ljetni kamp u kojem će moći učiti razne američke sportove.

S nama su bili: Petrinjski radio i Portal 53:

Dan upoznavanja s američkim sportovima

Radio Sisak i Sisak.portal:

Dan upoznavanja s američkim sportovima