Eko dan zdravog života u OŠ Braća Bobetko Sisak

Posted by | April 24, 2018 | Najave i događanja, Radne akcije | No Comments

Građanska inicijativa „Moj grad Sisak“ i Osnovna škola Braća Bobetko Sisak u sklopu aktivnosti projekta „NNNI – Nasilje nije naš izbor“ organizirali su Eko dan zdravog života povodom Dana planeta Zemlja. Ovu aktivnosti prijavili su i Zavodu za javno zdravstvo Sisačko-moslavačke županije kao dio Nacionalne kampanje Živjeti zdravo.

U svrhu kvalitetnog i odgovornog rada obavili su konzultacije sa stručnjacima: volonterom u području hortikulture Borisom Lemaić, te Moranom Čulig, mag. krajobraznom arhitekticom i Eminom Klarić, voditeljicom javnih zelenih površina tvrtke Komunalac d.o.o. Sisak.

Vrijedne ruke učenika uključenih u Školski volonterski klub „Iskra“ koji je ustrojen u okviru projekta „Školontiranje“ kojeg vodi pedagoginja Marina Karapandžić, učenika uključenih u skupinu Malih vrtlara koju vodi učiteljica Ines Baleta, volonteri GIMG Sisak i stručnjaci iz Komunalca ukrasili su travnjak kod ulaza u školu na način da su osmislili i uredili cvjetnu gredicu u obliku leptira koji je simbol Osnovne škole Braća Bobetko u Sisku.

Volonteri su se osvježili i uz voćne sokove koji su rađeni tijekom ove aktivnosti – ako bi cijelo događanje bilo u znaku zdravog života.

Cvijeće je posađeno. Sada očekujemo da raste, da će ga učenici njegovati i održavati, te da ćemo imati još sličnih akcija koje su usmjerene zdravom životu, radnim navikama, odgovornosti i toleranciji – poručuju ravnateljica ove škole Karolina Čutuk, prof. i voditeljica projekta „NNNI“ dr. sc. Daša Poredoš Lavor.

Ovaj susret dio je projekta NNNI – Nasilje nije naš izbor koji je financiran sredstvima Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, a sufinanciran sredstvima Grada Siska. Nositelj aktivnosti je Građanska inicijativa „Moj grad Sisak“, partneri na projektu su Grad Sisak, Općina Lekenik, Općina Majur, Narodna knjižnica i čitaonica Ivo Kozarčanin Hrvatska Dubica, a suradnik je Narodna knjižnica i čitaonica Vlado Gotovac Sisak. Projekt će se provoditi tijekom školske/pedagoške godine 2017/18.

Link za Eko dan zdravog života – saznajte više: http://os-braca-bobetko-sk.skole.hr/?news_hk=1&news_id=490&mshow=290#mod_news

S nama je bio Petrinjski radio i Portal 53: http://portal53.hr/eko-dan-zdravog-zivota-u-osnovnoj-skoli-braca-bobetko-u-sisku/