Gi Djedica i ove godine sa sisačkim mališanima

Prosinac je mjesec darivanja, te iskazivanja ljubavi i privrženosti. No, živimo u vremenu kada mnogim obiteljima uslijed ugroženosti osnovne životne egzistencije problem predstavlja i nabavka prigodnih blagdanski poklona za djecu koja se raznim sitnicama i slatkišima neizmjerno vesele.

Tako je Građanska inicijativa „Moj grad Sisak“ zahvaljujući prikupljenim donacijama građana putem akcije Mali dar od srca u koju su bili uključeni i mališani Dječjeg vrtića Petrinjčica skupine Kockice i Suncokretni, obitelj Segula iz Njemačke, tvrtka C.I.O.S. Zagreb kao i mnogi drugi – ove godine pripremila i uspješno podijelila 105 paketića za djecu.

Susreti s djecom organizirani su Narodnoj knjižnici i čitaonici Vlado Gotovac Sisak Odjel Caprag i Osnovnoj školi Braća Bobetko Sisak.

U Knjižnici Caprag Gi Djedica je bio počašćen prigodnim blagdanskim programom koji su pripremili Dragana Čubrilo i polaznici Igraonice „Zvončica“, a potom je uz pomoć malog bijelog psa, bake Mraz i vilenjakica podijelio pakete dobro djeci i porazgovarao s njihovim roditeljima.

U OŠ Braća Bobetko učenici su poslušali edukativnu priču O neskromnim željama, a potom su za 55 polaznika prvih razreda podijeljeni paketići s igračkama i slatkišima.

Navedena aktivnost dio je projekta Humanitarni rad u zajednici koji provodi Građanska inicijativa „Moj grad Sisak“ koji je tijekom godine bio potpomognut financijskim sredstvima Grada Siska.

Iz Građanske inicijative „Moj grad Sisak“ zahvaljuju svim donatorima i volonterima koji su pomogli u radu, te svim ljudima dobre volje žele mirne i radosne blagdane.