Kreativno i zabavno u Sisak – predgrađu

Građanska inicijativa „Moj grad Sisak“ i Narodna knjižnica i čitaonica Vlado Gotovac Sisak Odjel Caprag organizirali su niz aktivnosti za učenike razredne nastave Osnovne škole Braća Bobetko i polaznike Dječjeg vrtića Sisak Novi.

Edukaciju i kviz o Titanicu vodila je Danijela Clinšćak, prof., a razgovaraonicu i kreativnu radionicu o osjećajima vodila je dr. sc. Daša Poredoš Lavor. Učenici su saznali mnoge činjenice o izgradnji, plovidbi i potonuću Titanica, a mogli su razgledati i prigodnu izložbu koja je postavljena u Odjelu Caprag. U razgovaraonici s D. Poredoš Lavor učenici su razgovarali o osjećajima – smatraju da je najjači osjećaj ljubav, a potom su više naučili o vrstama osjećaja i načinima iskazivanja osobnog raspoloženja.

U kreativnom dijelu susreta učenici trećeg i četvrtog razreda uz pomoć kolaž papira prikazivali su svoja najčešća raspoloženja, a polaznici vrtića i skupina koja je sudjelovala u kvizu u Titanicu kredom u boji na asfaltu crtali su svoje doživljaje vezane za ovaj legendarni brod.

Na kraju su se svi okrijepili uz voćne sokove i potvrdili kako je ovaj oblik izvan-učioničke nastave zanimljiv jer potiče iz na razmišljanje i vlastitu aktivnost.

Ovaj susret bio je i dio projekta NNNI – Nasilje nije naš izbor koji je financiran sredstvima Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, a sufinanciran sredstvima Grada Siska. Nositelj aktivnosti je Građanska inicijativa „Moj grad Sisak“, partneri na projektu su Grad Sisak, Općina Lekenik, Općina Majur, Narodna knjižnica i čitaonica Ivo Kozarčanin Hrvatska Dubica, a suradnik je Narodna knjižnica i čitaonica Vlado Gotovac Sisak. Projekt će se provoditi tijekom školske/pedagoške godine 2017/18.

S nama je bio Petrinjski radio i Portal 53: http://portal53.hr/razgovaraonica-o-osjecajima-edukacija-te-kviz-o-titanicu/