Međunarodni humanitarni dan

Posted by | November 24, 2017 | Humanitarne akcije, Najave i događanja | No Comments

U organizaciji Gradske tržnice Sisak na tržnici Kontroba organizirano je obilježavanje Međunarodnog humanitarnog dana koji se u cijelom svijetu obilježava 23. studenog. Ovaj susret održan je pod nazivom „Kućica dobrote – humanitarni dan“.

Gi

Tako je Građanska inicijativa „Moj grad Sisak“ u vremenu od 9 do 11 sati građanima predstavljala aktualne humanitarne aktivnosti, a prodavači na tržnici iz raznih Obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava donirali su svježe voće i povrće za korisnike u potrebi. Doniranju voća i povrća, te nekih drugih osnovnih prehrambenih namirnica uključili su se i građani. Tako smo prikupili nešto više od 131 kg raznog voća i povrća.

OPGovci

Povrće

Veliko iznenađenje ovog događaja bio je posjet mališana iz Dječjeg vrtića Sisak Stari odgojne skupine Krijesnice koje su nas posjetili na tržnici i donirali nam nešto prehrambenih namirnica i prekrasnu njihovim ručicama sačinjenu Kućicu dobrote. Zahvaljujemo Gradskoj tržnici, OPG-ovcima, djeci, roditeljima i odgajateljicama iz skupine Krijesnice, sugrađanima i medijima na današnjoj uspješnoj humanitarnoj aktivnosti.

Djeca Djeca 2

U poslijepodnevnim satima volonteri Građanske inicijative „Moj grad Sisak“ donirano voće i povrće proslijedili su korisnicima na terenu. Radi se o 13 obitelji u potrebi – osobe starije životne dobi, obitelji s više djece slabije imovnog stanja, obitelji s kronično bolesnim članovima i sl. Zadovoljni smo današnjim danom i ponosni na socijalnu osviještenost naših sugrađana.

S nama su bili: Hrvatska radio televizija, Večernji list,

Radio Sisak i Sisak-portal: http://sisakportal.hr/kucica-dobrote-gi-moj-grad-sisak/

Petrinjski radio i Portal 53: http://portal53.hr/medunarodni-humanitarni-dan/