Nacionalni dan borbe protiv vršnjačkog nasilja

Posted by | February 23, 2019 | Najave i događanja | No Comments

Ove godine će Građanska inicijativa „Moj grad Sisak“ u suradnji s NKČ Vlado Gotovac Odjel Caprag dan ranije, u utorak 26. 2. 2019. godine organizirati edukativno-kreativni susret s učenicima 4. razreda OŠ Braća Bobetko uz podršku učiteljice Refike Omerćehaić u okviru našeg projekta MIG art koji je financiran sredstvima MDOMSP, a sufinanciran sredstvima Grada Siska. Učenicima će voditeljica projekta dr. sc. Daša Poredoš Lavor pročitati motivacijsku priču nakon koje će slijediti razgovor s učenicima o pročitanim sadržajima i iskustvima iz života.

Rezultati rada sudionika bit će vidljivi u izlogu ove knjižnice gdje ćemo na ružičastim majicama od papira izložiti crteže i poruke koje pozivaju na mir, nenasilje i toleranciju.

Poruka za sve: „NASILJE PRESTAJE OVDJE!“

Iskustva vašeg istraživanja koje ste radili na ovu temu u našem okruženju:

Ispitanici su bili djeca u dobi od 8 do 11 godina, odnosno učenici drugih, trećih i četvrtih razreda osnovnih škola na području Sisačko-moslavačke županije. Anketarke su intervjuirale djecu naznačene životne dobi svaka u svom primarnom okruženju – tj. u gradovima odnosno općinama Sisak, Glina, Sunja, Petrinja, Popovača, Novska i Hrvatska Dubica. Djeci je postavljeno jednostavno pitanje: „Što je razlog nasilja među djecom?“, a anketarke su zapisivale odgovore.