Osposobljavanje za rad na siguran način za korisnice programa ZAŽELI

Posted by | July 09, 2018 | Najave i događanja, zazeli | No Comments

Sukladno propisima RH, osposobljavanje za rad na siguran način (zaštita na radu i zaštita od požara) obveza je svih poslodavaca – o čemu detaljno obvezujuće propise nalaže Zakon o zaštiti na radu, Zakon o radu, te prateći pravilnici.

Građanska inicijativa „Moj grad Sisak“ osigurala je korisnicama zaposlenicama na projektu ŽENA – želim edukacijom nastaviti aktivno koji je sufinanciran sredstva Europskog socijalnog fonda Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020. kroz poziv za dostavu projektnih prijedloga –  Zaželi – Program zapošljavanja žena navedeno osposobljavanje.

Tvrtka Atest-MAG d.o.o. iz Karlovca koja je certificirana za predmetno izobrazbu za zaposlenice je organizirala predavanje, praktični rad i polaganje ispita. Tim stručnjaka ove tvrtke Miljenko Gezić, dipl. ing. i Milan Žarković korisnice su upozorili na razne situacije koje u njihovom poslu zahtijevaju pojačanu pozornost i zaštitu, te im dali niz praktičnih savjeta kako posao koji će raditi obaviti s što manje rizika. Za ovlaštenika zaštite na radu Građanske inicijative „Moj grad Sisak“ osposobljena je voditeljica projekta dr. sc. Daša Poredoš Lavor. Sve korisnice zaposlenice uspješno su položile ispit o osposobljenosti za rad na siguran način. Osposobljavanje za rad na siguran način za korisnice zaposlenice na ovom projektu, kao i članice projektnog tima koštalo je 2625,00 kuna. Korisnice zaposlenice prije kretanja u domove krajnjih korisnika obavile su specijalističke sanitarne preglede i izradile sanitarne iskaznice pri Zavodu za javno zdravstvo SMŽ – što je također propisano nacionalnom legislativnom, a pruža neophodnu obostranu zaštitu – i korisnicama zaposlenicama i krajnjim korisnicima.

Cilj projekta: Osnažiti i unaprijediti radni potencijal 10 teže zapošljivih žena iz Sisačko-moslavačke županije putem zapošljavanja, a s ciljem ublažavanja posljedice njihove nezaposlenosti i rizika od siromaštva, te ujedno potaknuti socijalnu uključenost i povećati razinu kvalitete života za najmanje 60 krajnjih korisnika – osoba starije životne dobi. Projekt će provodi 27 mjeseci: od 1. lipnja 2018. do 31. kolovoza 2020. godine.

Vrijednost projekta: 1.889.798,00 kuna. Partneri: Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Sisak, Centar za socijalnu skrb Sisak i Grad Sisak.