Podržavamo Dane otvorenih vrata udruga

Posted by | June 09, 2021 | Najave i događanja | No Comments

Građanska inicijativa „Moj grad Sisak“ podržava obilježavanje Dana otvorenih vrata udruga.

Ove godine nismo u mogućnosti osmisliti i provesti aktivnosti kojima bi aktivno sudjelovali u ovoj značajnoj društvenoj manifestaciji. Naša udruga nema prostor za rad – privatni prostor u kojem smo djelovali uništen je u potresu, zamjenski prostor nemamo, radimo na terenu u vidu provedbe nekoliko projekata, povremeno se sastajemo u kamp kućici u dvorištu, te mnoge dogovore i uskladbe odrađujemo kako se to kaže „u hodu“. Članovi udruge zbog složenosti egzistencijalnog stanja nakon potresa s katastrofalnim posljedicama prije svega usmjereni su na vlastite potrebe i preživljenje – što je sasvim normalno, a aktivnijih volontera imamo vrlo malo. Moguće će doći neka bolja vremena kada ćemo biti aktivniji i uspješniji.

Manifestacija Dani otvorenih vrata udruga koju organizira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske godišnji je događaj koji se održava u cijeloj Hrvatskoj s ciljem informiranja javnosti o radu udruga u lokalnoj i široj zajednici.

To je prilika da građani sudjeluju u brojnim kreativnim radionicama, predavanjima, predstavama, akcijama, te se upoznaju s različitim društveno korisnim projektima i programima, ali i mogućnostima volontiranja u udrugama. Pozivamo udruge koje žele povećati vidljivost svoga djelovanja, a posebno udruge koje provode programe i projekte od interesa za opće dobro financirane iz javnih izvora da se prijave za sudjelovanje, pri čemu same odabiru način predstavljanja svoga rada, organizirajući radionice, izložbe, skupove, promidžbene aktivnosti i slično.

Dani otvorenih vrata udruga 2021. prilika su za raspravu o budućnosti Europe, odnosno uključivanje u konferenciju o budućnosti Europe.

Tema ovogodišnje manifestacije je “Krizna situacija = šansa za novi početak?”. Zbog potrebe pridržavanja mjera zaštite od širenja koronavirusa COVID-19, manifestacija Dani otvorenih vrata udruga 2021. održat će se u hibridnom formatu od 10. do 12. lipnja 2021. Pozivamo sve udruge da odaberu najprikladniji način kojim će predstaviti svoje djelovanje, pridržavajući se epidemioloških preporuka.

Za sudjelovanje u Danima otvorenih vrata udruga udruge se prijavljuju putem aplikacije UdrugeInfo  gdje su uz druge najave događanja koje udruge putem aplikacije uobičajeno prijavljuju, biti vidljiva različita događanja udruga u sklopu Dana otvorenih vrata udruga. Udruge svoja događanja mogu prijavljivati do početka same manifestacije, a za udruge koje se pravovremeno prijave osigurani su promotivni materijali.

Više o Danu otvorenih vrata udruga možete saznati na linku: https://sisakportal.hr/dani-otvorenih-vrata-udruga/

Tihomir Lavor – predsjednik Građanske inicijative „Moj grad Sisak“