Podržavamo Međunaeodni dan volontera – i volontiramo

Posted by | December 05, 2021 | Najave i događanja | No Comments

Međunarodni dan volontera proglasila je Opća skupština Ujedinjenih naroda 17. prosinca 1985. godine. Od tada se s Međunarodni dan volontera svake godine obilježava 5. prosinca s ciljem jačanja vidljivosti rada volontera i svih njihovih aktivnosti, kako na lokalnoj, tako i nacionalnoj i međunarodnoj razini. Obilježavanjem Međunarodnog dana volontera podsjećamo kako svaki novi dan donosi priliku da kroz volontiranje pokrenemo promjene u zajednici u kojoj živimo.

Građanska inicijativa “Moj grad Sisak” podržava Međunarodni dan volontera, registrirani je organizator volontera pri nadležnom Ministarstvu, te obavlja razne volonterske aktivnosti – u skladu sa svojim mogućnostima.

”Volonteri ne moraju nužno imati vremena; samo imaju srce. ” – Elizabeth Andrew

Ne pitajući za nedostatak vremena, ne mareći za strah od konstantnih podrhtavanja i urušavanja svega onog što smo gradili godinama, pokazujući samo svoje veliko srce, rijeka volontera iz Hrvatske i svijeta slila se na područje Banovine krajem prosinca prošle godine, a neki su još uvijek – dajući podršku i konkretnu pomoć tamo gdje sustav nije spreman (primjereno potrebama) reagirati.

Hvala svim volonterima svijeta na dobročinstvima koja čine …