Učinimo da daljINA postane blizINA

Posted by | June 23, 2017 | Uncategorized | No Comments

„Učinimo da daljINA postane blizINA“ naziv je projekta koji provodi Građanska inicijativa „Moj grad Sisak“, a koji je financiran od strane Ina –industrije nafte d.d. Zagreb. Radi se o donaciji kartice za gorivo kako bi zaposlenici, volonteri i aktivisti ove udruge mogli dostavljati humanitarnu pomoć, te davati podršku i onim korisnicima koji žive u udaljenim mjestima i nisu u prilici doći u imalo veća središta i sami preuzeti neki od oblika pomoći koji im je namijenjen.

Naš način rada usmjeren je na korisnike, njihove potrebe i mogućnosti. Pomažemo mnogim osobama starije životne dobi od koji su mnogi i osobe s invaliditetom, koji žive u skromnim uvjetima u raznim ruralnim krajevima naše županije i raspolažu s minimalnim financijskim sredstvima za život. Do njih teško dolaze informacije da se negdje može ostvariti neko pravo i dobiti pomoć, a ako i saznaju za navedeno – teško im je doći do Siska, Petrinje ili nekog drugog grada gdje se određeni oblik pomoć dijeli. Stoga naši zaposlenici i volonteri dolaze u njihova kućanstva, dostavljaju pomoć u odjeći, hrani i higijenskih potrepštinama, obave što je potrebno po pitanju održavanja kućanstva ili okućnice, porazgovaraju s korisnikom i putem tople ljudske podrške ohrabre ih za nove životne izazove – pojasnila je dr. sc. Daša Poredoš Lavor.

Iz Građanske inicijative „Moj grad Sisak“ zahvaljuju donatoru Ina – industrija nafte d.d. na prepoznavanju njihovog rada, podršci već treću godinu za redom i donaciji kartice za gorivo.