Uz modeliranje glinemola razgovarali o prijateljstvu

Posted by | February 20, 2018 | kreativne radionice, Najave i događanja | No Comments

U veselom okruženju organizirali smo edukativno-kreativnu radionicu u kojoj su učenici imali priliku isprobati svoje nove vještine.

Tako su učenici 1. i 2. razreda uključeni u Produženi boravak Osnovne škole Viktorovac iz Siska  sudjelovali u veseloj razgovaraonici o prijateljstvu, slušali priču „Dječak od gline“, iznosili svoja iskustva o zamišljenim prijateljima odnosno prijateljima iz mašte, a potom u glinemolu modelirati svoje prijatelje iz mašte i super-heroje. Ovu radionicu su vodile dr. sc. Daša Poredoš Lavor i Suzana Velešnjak, mag. primarnog obrazovanja.

D. Poredoš Lavor ističe kao su učenici bili iznimno maštoviti, jasno prepoznavali i iskazivali svoje osjećaje, te tako pokazali da se već sada znaju nositi s raznim životnim stresovima, a prijateljstvo prepoznavati kao siguran oblik socijalne podrške Zahvalila se je svim učiteljicama i ravnateljici Osnovne škole Viktorovac Sisak na aktivnoj suradnji.

Projekt NNNI – Nasilje nije naš izbor financiran je sredstvima Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Nositelj aktivnosti je Građanska inicijativa „Moj grad Sisak“, partneri na projektu su Grad Sisak, Općina Majur, Općina Lekenik, Narodna knjižnica i čitaonica Ivo Kozarčanin Hrvatska Dubica, a suradnik je Narodna knjižnica i čitaonica Vlado Gotovac Sisak. Projekt će se provoditi tijekom školske/pedagoške godine 2017/18.

S nama su bili Radio Sisak i Sisak.portal: http://sisakportal.hr/igru-razgovarali-prijateljstvu/