Uz priču pripremali se za Uskrs

U Produženom boravku Osnovne škole Viktorovac koja sudjeluje u projektu „NNNI – Nasilje nije naš izbor“ održan je susret u kojem su se učenici uz priču „Uskrs u Zečijem selu“ počeli pripremati za nadolazeće uskrsne blagdane. Susret su vodile dr. sc. Daša Poredoš Lavor i Suzana Velešnjak, mag. prim. obrazovanja. Na početku susreta učenici su iznosili svoja iskustva kako se u njihovim obiteljima obilježava tradicija Uskrsa: sve počinje sa Cvjetnom nedjeljom, učenici se raduju ukrašavanju pisanica – to obično rade s majkama ili bakama, a neizostavno je kuckanje pisanicama kako bi se moglo utvrditi čija je najbolja i najizdržljivija. Upoznati su i s bogatstvom blagdanskog stola – rado jedu šunku pripremljenu na razne načine baš onako kako se to radi u njihovoj obitelji, a važno mjesto zauzima i francuska salata. Raduje ih traženje pisanice u vrtu ili voćnjaku, kao i na poklon dobiveni slatkiši. Kako nakon Uskrsa slijede mali proljetni praznici – mnoga djeca se raduju što će ih provesti kod bake i djeda.

Na ovom susretu su učenici 1. i 2. razreda uključeni u Produženi boravak slušali priču „Uskrs u Zečijem selu“, a potom su crtali dijelove priče onako kako su je oni doživjeli.

Voditeljica NNNI projekta zahvaljuje se je svim učiteljicama iz Produženog boravka Martini Buinac i Miši Majkić Vukčević, te ravnateljici Bogdanki Prelošćan na aktivnoj suradnji.

Projekt NNNI – Nasilje nije naš izbor financiran je sredstvima Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, a sufinanciran sredstvima grada Siska. Nositelj aktivnosti je Građanska inicijativa „Moj grad Sisak“, partneri na projektu su Grad Sisak, Općina Majur, Općina Lekenik, Narodna knjižnica i čitaonica Ivo Kozarčanin Hrvatska Dubica, a suradnik je Narodna knjižnica i čitaonica Vlado Gotovac Sisak. Projekt će se provoditi tijekom školske/pedagoške godine 2017/18.

S nama su bili Radio Sisak i Sisak.portal:  http://sisakportal.hr/pricu-pripremali-se-uskrs/