Vaše velikodušne donacije možete uplatiti na žiro račun Građanske inicijative “Moj grad Sisak”

2484008-1106023035 Raiffeisenbank Austria d.d.
IBAN : HR2324840081106023035
SWIFT : RZBHHR2X

 

Tko smo?

Građanska inicijativa „Moj grad Sisak“ nevladina je i neprofitna udruga osnovana 2011. godine s ciljem zaštite ljudskih prava i marginaliziranih skupina stanovništva. Nakon nekoliko godina rada u privatnom prostoru i financiranja putem članarina i donacija građana, udruga mijenja smjer djelovanja i postaje aktivnija u društvenoj zajednici. Tako za rad smo koristili prostor dodijeljen na privremeno korištenje od Grada Siska – na adresi Sisak, Rimska ulica (I. ulica) kbr. 6. Predmetni prostor koristili smo do prosinca 2018. godine. Isti smo morali napustiti zbog nemogućnosti plaćanja troškova režija (struja i voda) koji su za nas nevladinu neprofitnu udrugu bili previsoki, osobito u zimskom razdoblju godine. Tako nadalje, od siječnja 2019. godine ponovo djelujemo u privatnom prostoru na adresi sjedišta Udruge.

Udruga se financira putem projekata Grada Siska, Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, SMŽ, društveno odgovornih tvrtki i iz drugih izvora. Rado koristimo mogućnosti zapošljavanja putem poticajnih mjera Hrvatskog zavoda za zapošljavanje. Primarna područja djelovanja udruge su socijalna djelatnost, ljudska prava i demokratska politička kultura. Ostala područja djelovanja Udruge sukladno ciljevima su: međunarodna suradnja; obrazovanje, znanost i istraživanje; održivi razvoj; kultura i umjetnost i gospodarstvo. U sklopu naše udruge postoji Mini socijalni vešeraj u kojem naši korisnici te druge socijalno-ugrožene osobe u potrebi mogu besplatno dobiti uslugu pranja, sušenja i glačanja rublja. U Mini socijalnom vešeraju prakticiramo zapošljavanje osoba s invaliditetom. Udruga je registrirani organizator volontiranja, te redovito dostavljamo izvješća o volonterskim aktivnostima MDOMSP. Kod nas je moguće provoditi rad za opće dobro prema rješenju Ministarstva pravosuđa Uprave za kazneno pravo i probaciju Probacijskog ureda u Sisku. Rješenjem Ureda za državnu upravo u SMŽ registrirani smo za prikupljanje i pružanje humanitarne pomoći u zajednici. Potpisnici smo Partnerstva o suradnji s udrugama u lokalnoj zajednici: Udrugom slijepih SMŽ – Sisak, Udrugom invalida rada grada Siska, Udrugom za terapijsko jahanje Kas, Dijabetičkim društvom grada Siska i udrugom OSI SMŽ.

saznaj više

 

 grupna-gi-fotka

1497558_492010720909888_549988663_n

Što radimo?

Građanska inicijativa „Moj grad Sisak“ aktivnim doprinosom u zajednici pruža pomoć i podršku potrebnima – starijim, bolesnim i nemoćnim osobama koje žive same, oboljeloj djeci, osobama s invaliditetom, nezaposlenim višečlanim obiteljima s djecom, te onima koji se iznenada nađu u nevolji. Vrlo dobru suradnju ostvaruju sa stradalnicima od mina, Udrugom slijepih, Udrugom mladih Novi svijet Luščani, Udrugom gluhih i nagluhih grada Siska, Malom kućom iz Petrinje i drugima.

Svoj rad temelji na teritorijalnom ustroju putem koordinatora za određeno područje, koji uočavaju i definiraju potrebe, povezuju se s drugim subjektima u zajednici i potiču rješavanje problema. Rad ove udruge nije ograničen samo na grad Sisak, već su imali značajnije akcije i izvan grada.

Katalog informacija i usluga

Zaželi – program zapošljavanja žena Saznaj više

 

 

Socijalno ste osviješteni, želite doprinijeti svojoj zajednici… Pridružite nam se