Biciklijada povodom Europskog tjedna mobilnosti

Posted by | September 08, 2019 | Najave i događanja | No Comments

Pozivamo sve zainteresirane ljubitelje bicikla i prirode na petu po redu Biciklijadu povodom Europskog tjedna mobilnosti koju organizira Dijabetičko društvo grada Siska s partnerima u zajednici, među kojima je i Građanska inicijativa „Moj grad Sisak“.

Svake godine od 16. do 22. rujna, u Europi se obilježava najveći događaj posvećen održivoj urbanoj mobilnosti. Ove se godine Europski tjedan mobilnosti (ETM) obilježava pod sloganom “Krećite se s nama” (Walk with us). Bilo koji grad, čak i izvan Europe, pozvan je sudjelovati u ETM-u.

Naša su tijela građena za kretanje, no mnogi od nas tijekom dana teško pronalaze vrijeme za vježbanje. Tako uviđamo da veći dio naše svakodnevne rutine uključuje sjedenje, za radnim stolom ili pred zaslonom. A što bi bilo kad bismo vježbanje mogli uklopiti u svoj svakodnevni život i istovremeno uštedjeli?

Ovaj Europski tjedan mobilnosti naglasak stavlja na sigurno hodanje i vožnju biciklom, te na koristi koje oni imaju za naše zdravlje, okoliš i stanje na bankovnom računu. Aktivni oblici prijevoza, poput hodanja i vožnje biciklom ne proizvode emisije i čine naše srce i tijelo zdravima. Gradovi koji promiču hodanje i vožnju biciklom smatraju privlačnijima, manje zagađenima i s većom kvalitetom života.

(Izvor: https://civinet-slohr.eu/otvorene-prijave-za-europski-tjedan-mobilnosti-2019/ )