Prigodno blagdansko druženje korisnica zaposlenica na Programu Zaželi

Posted by | December 27, 2019 | Najave i događanja, Radni sastanak, zazeli | No Comments

Prosinac je vrijeme osmjeha, podrške, ugodnih druženja i dobrih želja. Tako je bilo i na sastanku petkom sa korisnicama zaposlenicama na Programu Zaželi projektu ŽENA – želim edukacijom nastaviti aktivno.

Uz razgovore o potrebama krajnjih korisnika na terenu, planovima za nadolazeće razdoblje zajedno smo se prisjetili vrlo teških i zahtjevnih trenutaka pri provođenju projekta, ali i mnogih lijepih i smiješnih situacija koje se javljaju u radu s ljudima. Ponekad je teško uskladiti želje i potrebe umirovljenika (krajnjih korisnika) s mogućnostima projektnih aktivnosti, ali uglavnom pronalazili bi kompromisna rješenja ili jednostavno se pozdravili i nadalje ne pružali usluge. Potrebe na terenu daleko su veće u odnosu na naše mogućnosti tako da je neophodno razumijevanje i strpljenje s obje strane u međuljudskim odnosima.

Za korisnice zaposlenice osigurani su skromni blagdanski pokloni koji su sadržavali specifične sitnice za potrebe svake žene. A uslijedio je i prigodni blagdanski domjenak za koji su korisnice zaposlenice prikupile novčana sredstva.

Građanskoj inicijativi „Moj grad Sisak“ shodno prijavljenim projektnim aktivnostima na Programu zapošljavanja žena Zaželi, projektu ŽENA – želim edukacijom nastaviti aktivno koji je sufinanciran sredstva Europskog socijalnog fonda Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020. (vrijednost projekta: 1.889.798,00 kuna) – omogućeno je zapošljavanje 10 dugotrajno nezaposlenih žena, s osobitim naglaskom na žene u dobi više od 50 godina života kao i osoba s invaliditetom.

U Novu 2020. godinu ulazimo s dobrim namjerama da našim krajnjim korisnicima nadalje pružamo usluge u njihovom domu, pomažemo u raznim segmentima svakodnevnog življenja i tako djelujemo na unapređenje kvalitete njihova života.

Zdravi komunikacijski odnosi, povjerenje, poštovanje, tolerancija i empatija od iznimnog su značenju u radu s ljudima, a osobito s ljudima starije životne dobi – nadalje ćemo djelovati na razvijanju ovih vrijednosti i vještina.