Veliko srce naših prijatelja iz Amerike

Već šestu godinu za redom donatori iz američke kršćanske humanitarne volonterske udruge HiS PRINT iz Teksasa dolaze u Građansku inicijativu „Moj grad Sisak“ i na razne načine pomažu njihovim korisnicima. Tako je i ove godine. Tijekom nekoliko susreta obišli su korisnike na raznim područjima SMŽ i pomogli u skladu s potrebama – dostavom humanitarnih paketa, razgovorima podrške, zajedničkom molitvom i sl.

Naši donatori iz Amerike iz udruge HiS PRINT pripremili su humanitarne pakete za naše korisnike. Tako smo ovih dana zajedno na terenu i posjećujemo korisnike u potrebi, te donosimo humanitarne pakete s prehrambenim i higijenskim potrepštinama koje su nam podarili naši HiS PRINT prijatelji. Bili smo na širem području Siska, Majuru, Gornjem i Donjem Hrastovcu, Živaji, Strelečkom, Petrinji, Starom Praćnu, Svinjičkom i sl., a susreti se nastavljaju i dalje – pojasnio je predsjednik Građanske inicijative „Moj grad Sisak“ Tihomir Lavor.

Kako saznajemo, korisnici na terenu rado su razgovarali s donatorima uz pomoć volontera prevoditelja Martine Vipotnik i Lordana Badanjak – tako da jezik nije bio nikakva prepreka. Oni koji su bili posjećeni i prilikom prethodnih donatorskih posjeta s radošću se sjećaju susreta, pitaju i pozdravljaju volontere koji su ih ranije posjetili, a raduju se i susretima u slijedećoj godini.

Lijepo je doživjeti iskustvo da i ljudi iz stranih zemalja razumiju i podržavaju naš rad. Humanitarni rad i volonterstvo u svijetu je normalna pojava – vjerujemo da će i kod nas više zaživjeti – svi ste pozvani i dobro došli jer Zajedno možemo više – dodao je Tihomir Lavor.

Iz Građanske inicijative „Moj grad Sisak“ zahvaljuju se donatorima iz HiS PRINT udruge na donaciji paketa za više od 30 kućanstava, te se raduju daljnjim zajedničkim aktivnostima.