Aktivni umirovljenici na projektu MIG art

Posted by | August 13, 2018 | kreativne radionice, Uncategorized | No Comments

U sklopu projekta MIG art kojeg provodi Građanska inicijativa „Moj grad Sisak“ svakodnevno se održavaju razni tematski susreti za umirovljenike u svrhu unapređenja kvalitete njihova života, aktivnog korištenja slobodnog vremena, međugeneracijskog druženja, prevencije osamljenosti i unapređenja mentalnog zdravlja.

Tako su tijekom prošlog tjedna bile održane tematske kreativne radionice s povodom – umirovljenici su izrađivali od recikliranih materijala stalke za olovke, kako bi uoči početka nove školske godine obradovali svoje unuke i praunuke školarce. Susreti su se održavali u prostorijama Doma za starije i nemoćne osobe Sisak, a vodila ih je Višnja Jendrićko.

Umirovljenici su bili maštoviti, uporni i predani radu, nisu su žalili niti na slabiji vid, niti na afunkcionalne prste, vođeni željom za postizanjem cilja stvorili su prekrasne unikatne kreacije. Na kraju su se mnogi sami sebi čudili kako su unatoč slabijem vidu, tremoru ruku i brzom umaranju stvorili tako lijepe uporabne, ali i ukrasne predmete – pojasnila je voditeljica projekta dr. sc. Daša Poredoš Lavor.

Zainteresirane osobe, neovisno o životnoj dobi za volontiranje na kreativnim i drugim susretima MIG art projekta mogu se javiti putem društvene mreže na FB stranici Građanske inicijative „Moj grad Sisak“.

Projekt MIG art financiran je sredstvima Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, a sufinanciran sredstvima Grada Siska. Partneri na projektu su Grad Sisak, Dom za starije i nemoćne osobe Sisak i Grad Popovača.

S nama je bio Petrinjski radio i Portal53: http://portal53.hr/aktivni-umirovljenici-na-projektu-mig-art/