Korisnice programa ZAŽELI aktivne u Pučkom otvorenom učilištu Algebra

Posted by | August 20, 2018 | Najave i događanja, Uncategorized, zazeli | No Comments

Građanska inicijativa „Moj grad Sisak“ shodno prijavljenim projektnim aktivnostima na projektu ŽENA – želim edukacijom nastaviti aktivno koji je sufinanciran sredstva Europskog socijalnog fonda Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020. kroz poziv za dostavu projektnih prijedloga –  Zaželi – Program zapošljavanja žena – osigurala je za dvije korisnice zaposlenice pohađanje certificirane računalne izobrazbe pri Pučkom otvorenom učilištu Algebra.

Marina Kukurić i Snježna Tomašević izabrane su za ovu izobrazbu iz razloga jer obje imaju završenu srednju ekonomsku školu, pri drugim natječajima na koje su se ranije javljale za zasnivanje radnog odnosa uz ekonomsku školu.

     

Izobrazba  je započela u ponedjeljak 20. 8. 2018. u 16 sati u Poslovnici Algebra u Sisku (Sisak, A. i S. Radića 42). Očekivano trajanje izobrazbe je 6 tjedana.  Raduju se novom početku. Na prvom susretu izobrazbe posjetit će ih voditeljica projekta i dopredsjednica GIMG Sisak.

Ovaj program obrazovanja namijenjen je i prilagođen osobama bez imalo znanja o računalima, a koje se po završetku školovanja žele samostalno služiti računalom i Internetom. Obuhvaća osnove rada s računalom i Windowse, Word – pisanje i obrada teksta, MS Excel – izrada tabličnih proračuna, te Internet i rad na mreži. Podršku nastavi čine i odabrane knjige iz Algebrine ECDL biblioteke, a kao  završni certifikat polaznik dobiva upis zvanja u radnu knjižicu.

Cilj projekta: Osnažiti i unaprijediti radni potencijal 10 teže zapošljivih žena iz Sisačko-moslavačke županije putem zapošljavanja, a s ciljem ublažavanja posljedice njihove nezaposlenosti i rizika od siromaštva, te ujedno potaknuti socijalnu uključenost i povećati razinu kvalitete života za najmanje 60 krajnjih korisnika – osoba starije životne dobi. Projekt će provodi 27 mjeseci: od 1. lipnja 2018. do 31. kolovoza 2020. godine.

Vrijednost projekta: 1.889.798,00 kuna. Partneri: Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Sisak, Centar za socijalnu skrb Sisak i Grad Sisak.