Bili smo na 212. Gerontološkoj tribini

Posted by | April 13, 2019 | Najave i događanja, Radni sastanak, zazeli | No Comments

Nastavni zavod za javno zdravstvo Dr. Andrija Štampar, Služba za javno-zdravstvenu gerontologiju Referentnog centra Ministarstva zdravstva RH za zaštitu zdravlja starijih osoba, Hrvatski liječnički zbor Hrvatsko društvo za gerontologiju i gerijatriju, Gradski ured za zdravstvo Zagreb – Zdravi grad, Centar za promicanje EU standarda u zdravstvu i Gradski ured za socijalnu zaštitu i OSI Grada Zagreba organizirali su 212 Gerontološku tribinu dana 9. travanja 2019. godine u Zagrebu pod nazivom Gerontološke mjere i postupci za unapređenje zdravlja starijih osoba, a predavač je bila dr. sc. Petra Nola Fuchs, dr. dent. med. spec. oralne kirurgije.

 

S obzirom da je zaštita oralnog zdravlja svakodnevna sastavnica održavanja osobne higijene što je pak dio socijalnih vještina koje se prakticiraju cijeli život, te bitan element pružanja usluga Programa Zaželi (podrška i pomoć pri održavanju osobe higijene), dio korisnica zaposlenica (Ivančica Velić, Nataša Rožanković i Aida Lončarić) zajedno s koordinatoricom projekta Jadrankom Demonja sudjelovale su u radu ovog stručnog skupa.

Na susretu je bilo riječi o mobilnom timu za zaštitu oralnog zdravlja koji djeluje na području Grada Zagreba, te je opremljen vozilom i svim stomatološkim uređajima i instrumentima kako bi se oralno zdravlje liječilo i štitilo na svakom mjestu – u vlastitom domu, u sobi institucionalnog smještaja i sl.

U dijelu neformalnog druženja sa sudionicima iznijeli smo naša iskustva o provođenju Programa Zaželi projekta ŽENA – želim edukacijom nastaviti aktivno koji je sufinanciran sredstva Europskog socijalnog fonda Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020. (vrijednost projekta: 1.889.798,00 kuna. Partneri: Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Sisak, Centar za socijalnu skrb Sisak i Grad Sisak).

Korisnice zaposlenice iskazale su zadovoljstvo sudjelovanjem na ovom stručnom skupu, te ćemo s navedenom praksom nastaviti i dalje.