Gusjenice prijateljstva

Posted by | October 09, 2017 | Najave i događanja | No Comments

Kao doprinos aktivnostima u Dječjem tjednu Građanska inicijativa „Moj grad Sisak“ i Narodna knjižnica i čitaonica Vlado Gotovac Sisak Dječji odjel organizirali su za učenike 4. razreda Osnovne škole 22. lipnja predvođene učiteljicom Blankom Rončević razgovaraonicu o prijateljstvu i kreativnu radionicu izrade gusjenica prijateljstva. U uvodnom djelu voditeljica Dječjeg odjela Nataša Bujas Debogović pozdravila je nazočne i dala uvodne odrednica obilježavanja Dječjeg tjedna.

Dr. sc. Daša Poredoš Lavor i Ivančica Velić iz Građanske inicijative „Moj grad Sisak“ nadalje su vodile susret u kojem su učenici iznosili svoja iskustva o prijateljstvu, a potom im je Poredoš Lavor pročitala motivacijsku priču O dva skakavca. Nakon toga, bio je najvažniji i za učenike najvažniji dio susreta, a to je izreda gusjenica prijateljstva.

Koristeći otpadne role kartone i komade korištenog papira, timskim radom učenike uz puno dogovaranja i usklađivanja nastale su maštovite gusjenice. Svaka gusjenica je dobila ime, a potom se predstavila sa svojim vještinama po kojima je ona osobito prepoznatljiva u razvijanju i njegovanju prijateljstva. Učenici su bili vrlo kreativni i maštoviti, spontani i neposredni u svojim interpretacijama, viđenjima i komentarima – pojasnila je Poredoš Lavor. Nakon radionice i marljivog rata učenici su se osvježili uz sokove i grickalice, kako bi skupili snage i vratili se u školu na sat matematike.

Ova aktivnost bila je dio projekta NNNI – Nasilje nije naš izbor koji je financiran sredstvima Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Nositelj aktivnosti je Građanska inicijativa „Moj grad Sisak“, partneri na projektu su Grad Sisak, Općina Majur, Općina Lekenik, Narodna knjižnica i čitaonica Ivo Kozarčanin Hrvatska Dubica, a suradnik je Narodna knjižnica i čitaonica Vlado Gotovac Sisak. Projekt će se provoditi tijekom školske godine 2017/18.

1 (4)

2 (4)

3 (4)

4 (3)

6 (1)

7 (1)

S nama su bili:

Petrinjski radio i Portal 53 – http://portal53.hr/uz-razgovaraonicu-o-prijateljstvu-izradene-gusjenice-prijateljstva/

Radio Sisak i Sisak-portal – http://sisakportal.hr/gusjenice-prijateljstva-djecji-tjedan/