Mala kreativna grupa

Volonteri Građanske inicijative „Moj grad Sisak“ unutar aktivnosti projekta „MIG III – Međugeneracijska integracija građana“ koji je financiran sredstvima Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, a sufinanciran sredstvima Grada Siska – organizirali su kreativnu radionicu za umirovljenike koji se nalaze na Stacionaru Doma za starije i nemoćne osobe u Sisku. Tako se brzo formirala mala kreativna grupa koja je zainteresirana za izradu raznih ukrasnih i uporabnih predmeta od otpadnih materijala. Stare staklenke, ostaci raznih tkanina uz malo drvofiksa i ukrasnih traka, uz pomoć Ivančice Velić i Jadranke Demonja ubrzo su postali prekrasni primjerci ukrasnih posudica koje su umirovljenici po dovršetku zadržali za sebe.

„Ekološki smo osviješteni, rado koristimo otpadne i reciklirane materijale, te smo tako još jednom dokazali da otpad nije smeće. U pripremi materijala za ovaj kreativni susret sudjelovala je i naša nova zaposlenica Nikolina Kuzmić koja je po zanimanju pomoćna krojačica zaposlena putem poticajne mjere javnog rada Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, koja je izrezivala razne oblike i komada tekstila iz donirane nam odjeće koja nije za uporabu, a koje smo mi danas koristili u radu“ – pojasnile su Ivančica Velić i Jadranka Demonja.

Ove projektne aktivnosti dio su projekta „MIG III“ koje su financirane sredstvima Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, a sufinanciran sredstvima Grada Siska. Nositelj projekta je Građanska inicijativa „Moj grad Sisak“, a partneri su Dom za starije i nemoćne osobe Sisak i Kino klub Sisak.

1 (3)

2 (3)

3 (3)

5 (2)

S nama je bio:

Petrinjski radio i Portal 53 – http://portal53.hr/mala-kreativna-grupa-umirovljenika/