Kreativna jesen na projektu MIG art

Posted by | September 18, 2018 | kreativne radionice, Najave i događanja | No Comments

Jesen je godišnje doba s obilje plodova, mirisa i raznih maštanja koja umirovljenike vraćaju u dane mladosti i aktivnosti koje su nekad činili dok su im godine života dozvoljavale više svakodnevnih aktivnosti. Dašak sjećanja i razmišljanja o odlascima u šumu i branju gljiva ili pripremi ukusnih zimnica, putem kreativnih radionica nastojali su im na trenutke ponovo ostvariti aktivisti Građanske inicijative „Moj grad Siska“.

U sklopu projekta MIG art kojeg provodi Građanska inicijativa „Moj grad Sisak“ tijekom rujna bile održane tematske kreativne radionice s ukrašavanja kuhača salvetnom tehnikom i izrada gljiva os tekstila (otpadnog materijala). Susreti su se održavali u prostorijama Doma za starije i nemoćne osobe Sisak, a vodila ih je Višnja Jendričko.

Umirovljenici su bili vrlo aktivni, maštoviti, vedri i dobro raspoloženi. Nisu odustajali i htjeli su napraviti što više ovih ukrasnih predmeta i ispričati svoja iskustva vezana za branje gljiva, kuhanje pekmeza i ajvara, te druge jesenje aktivnosti. Reducirana fina motorika nije bila problem – motivacija je bila odlučujuća. Međusobna podrška također je bila na pohvalnoj razini – pojasnila je voditeljica projekta dr. sc. Daša Poredoš Lavor.

Osobe zainteresirane za volontiranje na kreativnim i drugim susretima MIG art projekta mogu se javiti putem društvene mreže na FB stranici Građanske inicijative „Moj grad Sisak“.

Projekt MIG art financiran je sredstvima Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, a sufinanciran sredstvima Grada Siska. Partneri na projektu su Grad Sisak, Dom za starije i nemoćne osobe Sisak i Grad Popovača.

S nama je bio Petrinjski radio i Portal 53: http://portal53.hr/kreativna-jesen-na-projektu-mig-art/