Naš susret – podjela ruksaka i malo blagdansko druženje

Posted by | December 22, 2018 | Najave i događanja, Radni sastanak, zazeli | No Comments

Građanskoj inicijativi „Moj grad Sisak“ shodno prijavljenim projektnim aktivnostima na Programu zapošljavanja žena Zaželi, projektu ŽENA – želim edukacijom nastaviti aktivno koji je sufinanciran sredstva Europskog socijalnog fonda Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020. (vrijednost projekta: 1.889.798,00 kuna) – omogućena je zapošljavanje 10 teže zapošljivih žena, ali i primjerena i odgovarajuća promocija putem izrade promotivnih materijala – o čemu smo već pisali.

Na susretu održanom 21. prosinca 2018. godine razgovarali smo kao i svakog petka na grupnom sastanku o aktivnostima u proteklom tjednu, planovima za slijedeći tjedan, o iskustvima s terena, potrebama krajnjih korisnika i sl., te smo korisnicama zaposlenicama podijelili ruksake s jasno istaknutim znakovima vidljivosti ovog projekta.

Ruksaci imaju uporabnu funkciju, ali i promidžbenu ulogu. Ovo je bila prilika da i korisnice preuzmu po jedan primjerak ostalih promotivnih materijala: tekstile vrećica/torba, šalica i majica.

U svrhu promocije programa Zaželi i naših projektnih aktivnosti korisnice zaposlenice su pozvane da svakodnevno u skladu s potrebama i mogućnostima koriste ruksak, majice, tekstilne vrećice/torbe i dr. kako bi promicale vrednote ovih projektnih aktivnosti.

Na ovom susretu upriličili smo i prigodno blagdansko druženje uz hranu i piće, te šale i smijeh.

Korisnice zaposlenice – putem ovog projekta kroz razne aktivnosti koje uključuju održavanje kućanstva i okućnice; pomoći pri dostavi namirnica; pomoći pri pripremi obroka u kućanstvima krajnjih korisnika; pomoć pri održavanju osobne higijene, oblačenju i svlačenju; pomoć u posredovanju pri ostvarivanju raznih prava; pomoć u socijalnoj integraciji; druženje, razgovore i zajedničko provođen vremena; povezivanje s vršnjacima u svrhu aktivnog provođenja slobodnog vremena, pratnju i pomoć u raznim društvenim aktivnostima – na usluzi su krajnjim korisnicima na terenu, a to su osobe starije životne dobi i osobe s invaliditetom, kako bi im svaki dan života učinile ljepšim, kvalitetnijim i sigurnijim.

Razdoblje provedbe ovog projekta je od 1. lipnja 2018. do 31. kolovoza 2020. godine.

Partneri na projektu su Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Sisak, Centar za socijalnu skrb Sisak i Grad Sisak.