NNNI projekt i u Osnovnoj školi Galdovo

Posted by | February 13, 2018 | kreativne radionice, Najave i događanja | No Comments

Projekt „NNNI – Nasilje nije naš izbor“ koji je financiran sredstvima Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, a sufinanciran sredstvima Grada Siska vrlo aktivno se provodi u raznim krajevima Sisačko-moslavačke županije. Tako je u projektne aktivnosti uključena i Osnovna škola Galdovo. Zahvaljujući angažmanu školske pedagoginje Željke Mikić Kraker, knjižničarke Manule Leskovar Sarkotić, učiteljice Kate Friš kao i drugih učiteljica i učenici nižih razreda ove škole kreću na susrete učenje, podrške, kreativnog izražavanja i igre koje nudi ovaj zanimljiv projekt.

Tako su učenici od prvog do četvrtog razreda na zanimljiv način učili o prijateljstvu, slušali i prepričavali priču O dva skakavca, a potom odijeljeni u manje skupine timskim radom izrađivali gusjenice prijateljstva. Radionice su vodile dr. sc. Daša Poredoš Lavor i Suzana Velešnjak, mag. primarnog obrazovanja.

D. Poredoš Lavor ističe zadovoljstvo aktivnošću učenika i nastavnika, kao i važnost da se o temama kao što su prijateljstvo, mirno rješavanje sukoba, tolerancija, prihvaćenje različitosti i sl. djeca podučavaju u što ranijoj životnoj dobi jer tako preveniramo mnoga neželjena ponašanja koja se javljaju kasnije i čine značaju štetu pojedincu, vršnjacima, obitelji i društvu uopće.

Projekt NNNI – Nasilje nije naš izbor financiran je sredstvima Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Nositelj aktivnosti je Građanska inicijativa „Moj grad Sisak“, partneri na projektu su Grad Sisak, Općina Majur, Općina Lekenik, Narodna knjižnica i čitaonica Ivo Kozarčanin Hrvatska Dubica, a suradnik je Narodna knjižnica i čitaonica Vlado Gotovac Sisak. Projekt će se provoditi tijekom školske/pedagoške godine 2017/18.

S nama su bili:

Petrinjski radio i Portal 53: http://portal53.hr/u-aktivnosti-projekta-nasilje-nije-nas-izbor-ukljucila-se-osnovna-skola-galdovo/

Radio Sisak i Sisak.portal: http://sisakportal.hr/aktivnosti-projekta-nasilje-nije-nas-izbor-ukljucila-se-osnovna-skola-galdovo/