Počinje škola

Posted by | September 06, 2020 | Najave i događanja | No Comments

Nova školska godina donosi nove radosti, ali i nove izazove. Tri su modela po kojima će se djelovati u nadolazećoj školskoj godini, koja službeno počinje u ponedjeljak 7. rujna 2020.

Prvi model podrazumijeva nastavu isključivo u školi, mješoviti model uključuje odlazak u školu i nastavu na daljinu, a posljednji model podrazumijeva nastavu isključivo na daljinu. Modele ne biraju roditelji po svom nahođenju i stajalištu, već o modelu odlučuju škole u dogovoru s lokalnim stožerom. Izbor modela ovisi isključivo o epidemiološkoj slici područja u kojem se nalazi obrazovna ustanova.

Koji god model bude aktualan i po kojem god se škola bude odvijala – svim učenicima i roditeljima, a osobito prvašičima, te učiteljima, nastavnicima, profesorima, stručnoj i tehničkoj službi želimo puno mudrosti, strpljenja, domišljatosti i znanja kako bi školska godina i obrazovanje kao jedan od najvažnijih segmenata društva dali sve od sebe i sigurno djelovali u ovim nepredvidivim vremenima. Heroji se na rađaju samo u ratu – herojima se postaje i u miru.

Tihomir Lavor, predsjednik Građanske inicijative „Moj grad Sisak“

O početku školske godine pročitajte više na: https://www.vecernji.hr/vijesti/pocinje-skola-u-doba-korone-donosimo-9-kljucnih-tocaka-koje-roditelji-trebaju-znati-1428761

www.vecernji.hr