Podrška i poštovanje dragih prijatelja SMS projekta

Prijateljstvo se stvara, razvija i održava međusobnim poštovanjem i podrškom. To potvrđuju i aktivnosti projekta SMS – svi mi skupa kojeg provodi Građanska inicijativa „Moj grad Sisak“.

Povodom Ramazana predsjednik Građanske inicijative „Moj grad Sisak“ Tihomir Lavor i aktivist ove udruge prevoditelj za arapski jezik, magistra prava i interkulturalni medijator Salam Ibrahim Kadhim Al-Nidawi za šest obitelji pod međunarodnom zaštitom koji žive u Karlovcu pripremili su prigodne pakete prehrambenih potrepština.

Kako saznajemo od predsjednika Građanske inicijative „Moj grad Sisak“ Tihomira Lavor prehrambene potrepštine za drage prijatelje nabavili su u sklopu humanitarnih aktivnosti ove udruge, te tako kvalitativno nadopunili aktivnosti projekta SMS – svi mi skupa, a prevoditelj Salam Ibrahim Kadhim Al-Nidawi također se uključio i osobnim sredstvima dao doprinos u darivanju potrepština.

Ramazan je mjesec posta gdje Muslimani diljem svijeta poste. Prije izlaska sunca se može pojesti, popiti voda i početi s postom. Cijeli dan ustežu se od jela i pića do zalaska sunca. Samim zalaskom sunca dozvoljeno je napiti se vode, večerati i nastaviti dalje molitve koje se u mjesecu Ramazanu intenziviraju.

Iz Građanske inicijative „Moj grad Sisak“ poručuju svim islamskim vjernicima da ovaj Ramazan isposte u zdravlju i da dočekaju Bajram svi zajedno u miru i ljubavi bližnjih kada će životnom upornošću i strpljenjem dočekati i proslaviti Bajram koji dolazi nakon mjesec dana, 2. svibnja kada je prvi dan Ramazanskog bajrama i traje tri dana. Nakon toga će se svi zajedno tijekom svibnja napraviti zajednički susret druženja u prirodi kada će ojačati prijateljstvo i važnost suživota u turbulentnim vremenima suvremenog života. Kako saznajemo i mi s Radio postaje Mrežnica budemo pozvani na ovaj događaj.

Ramazan je deveti mjesec u islamskom kalendaru. To je za vjernike islamske vjeroispovijesti sveti mjesec jer je u njemu počela Objave Kurana.

Projekt SMS – svi mi skupa provodi Građanska inicijativa „Moj grad Sisak, a financiran je sredstvima Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike sa 75 000 kuna tijekom godine dana provedbe. Partneri na projektu su Osnovna škola Braća Bobetko Sisak i Centar za socijalnu skrb Sisak.