Razgovaraonica i kreativna radionica: Radost Uskrsa

Narodna knjižnica i čitaonica Vlado Gotovac Sisak Ogranak u Capragu i Građanska inicijativa „Moj grad Sisak“ organizirali su razgovaraonicu i kreativnu radionicu pod nazivom Radost Uskrsa na kojoj su sudjelovali zainteresirani kreativci iz Siska i Petrinje.

Relaksacija preventivnih pandemijskih mjera privukla je zainteresirane ljude na susret podrške i razgovora – pojasnila je voditeljica projekta P.A.G. – podrška aktivnom građanstvu dr.sc. Daša Poredoš Lavor. Kako su pristizali zainteresirani sudionici organizatori su se uz vedro raspoloženje prisjetili stare poznate uzrečice kada je u nečemu sudjelovalo više ljudi – što je sada bilo primjenjivo, a to je „Tražio se stolac više“.

Na susretu je bilo riječi o tradicijama vezanim za blagdan Uskrsa i ukrašavanje pisanica. Materijal za rad bio je osiguran, a sudionici ukrašene pisanice ponijeli su sa sobom kući. Susret su vodile dr. sc. Daša Poredoš Lavor i Jadranka Demonja.

Ukrašeno je više od 50 pisanica salvetnom tehnikom, razgovaralo se uz grickanje kokica i ispijanje voćnih sokova. Svi sudionici su istaknuli kako su im nedostajala druženja, socijalni kontakti, razgovori, osmjesi na licima. Raduju se novom susretu koji je s temom enkaustika tehnike dogovoren za svibanj.

Ova aktivnost dio je projekta P.A.G. – podrška aktivnom građanstvu koji je sufinanciran sredstvima Grada Siska. Partneri na ovom projektu su Osnovna škola „Braća Bobetko“ Sisak i Osnovna škola Ivana Kukuljevića Sisak.

S nama su bili Petrinjski radio i Portal 53: http://portal53.hr/odrzana-razgovaraonica-i-kreativna-radionica-projekta-p-a-g-pod-nazivom-radost-uskrsa/