Pričaonica i kreativna radionica u Dječjem odjelu NKČ Vlado Gotovac

Građanska inicijativa „Moj grad Sisak“ i Narodna knjižnica i čitaonica Vlado Gotovac Dječji odjel održali su pričaonicu i kreativnu radionicu pod nazivom Skakavci prijatelji i brze gusjenice  koja je održana dana 16. 6. 2020. (utorak) od 17 h ispred Dječje knjižnice.

Na susretu je malim sudionicima pročitana priča „O dva skakavca“ s tematikom prijateljstva, a potom su izrađivane gusjenice od kolaž papira, uz natjecanje izrađenih gusjenica u brzini kretanja uz pomoć plastičnih slamčica. Radni materijali bili su osigurani. Ono što su mali sudionici izradili na kreativnoj radionici – ponijeli su sa sobom. Susret su vodile dr. sc. Daša Poredoš Lavor, Višnja Jendričko i Kristina Grdić, mag.ing.graph.tech.

Na susretu su Knjižnici kao partneru predani straničnici koji imaju konkretnu funkciju (kako knjige ne bi imale uši) i predstavljaju promotivni materijali ovog projekta. Straničnici će se dijeliti čitateljima korisnicima Knjižnice.

Navedena aktivnost dio je projekta „Godine su samo broj II“ kojeg provodi Građanska inicijativa „Moj grad Sisak“, a financiran je sredstvima Grada Siska. Partner na projektu je Narodna knjižnica i čitaonica Vlado Gotovac Sisak.

Najava: Sisak portal i Radio Sisak: https://sisakportal.hr/pricaonica-kreativna-likovna-radionica-skakavci-prijatelji-brze-gusjenice/