Projekt Centar za integraciju stranaca omogućuje organizacijski razvoj

Posted by | December 13, 2022 | Najave i događanja, Radni sastanak | No Comments

Aktivnost 6.2. Organizacijski razvoj partnera projekta Građanske inicijative „Moj grad Sisak“ omogućila je da Ivančica Devčić sudjeluju na seminaru pod nazivom „Javna nabava u EU projektima“ koja je u četvrtak 8. 12. 2022. održana u Hotelu Sheraton u Zagrebu.

Teme koje su predstavljene su bile: Ugovor o bespovratnim sredstvima; Izrada dokumentacije o nabavi; Postupak pregleda i ocjena ponuda i Financijske korekcije u EU projektima.

O svakoj od tema razgovaralo se s dva aspekta, s jedne strane o obveznicima postupanja prema Zakonu o javnoj nabavi, a s druge strane o privatnom sektoru (NOJN) koji ne koristi Zakon o javnoj nabavi već postojeće Pravilnike. Predstavljene su i neke od novina, odnosno izmjena u Zakonu o javnoj nabavi, konkretno limiti koje su povišeni npr. za radove u primjeni Zakona o javnoj nabavi.

Bilo je aktivno i poučno. Radujemo se sudjelovanju i na drugim seminarima koji su važni za naš organizacijski razvoj.

Projekt građanskih prava Sisak (PGP Sisak) od 1. 1. 2021. godine zajedno s partnerima provodi projekt pod nazivom Centar za integraciju stranaca. Centar je novi model zaštite ljudskih prava stranaca koji nemaju riješen status u Republici Hrvatskoj. PGP Sisak projekt provodi uz pomoć partnerskih organizacija. Norveško vijeće za izbjeglice uz čiju pomoć je PGP Sisak i osnovan, a projekt će omogućiti nastavak bilateralne suradnje Hrvatske i Norveške. Partner Građanska inicijativa „Moj grad Sisak“ pruža psihosocijalnu pomoć i sudjeluje u aktivnostima socijalnog uključenja korisnika u lokalnu zajednicu, a Grad Sisak će omogućuje održivost projekta, jer isti planira izgradnju Centra za podršku ranjivim skupinama u Sisku, koji će se nadovezati na rezultate ovog projekta. Projekt je podržan sa 135.000,00 € financijske podrške Islanda, Lihtenštajna i Norveške u okviru EGP i Norveških grantova. #ACF

Više o projektu https://www.crpsisak.hr/acf/o-projektu/ 

Ova aktivnost je dio projekta Centar za integraciju stranaca čija je ukupna vrijednost 150.000 € od čega je 135.000 € osigurano kroz financijske podrške Islanda, Lihtenštajna i Norveške u okviru Europskog gospodarskog prostora i Norveških grantova.