Projekt ZAŽELI – podrška životu u sadašnjosti

Građanska inicijativa „Moj grad Sisak“ održala je petnaesti radni sastanak u svrhu koordinacije rada u sklopu Programa „Zaželi – program zapošljavanja žena – faza III“ (UP.02.1.1.16), projekt  ZAŽELI – podrška životu u sadašnjosti (UP.02.1.1.16.0173). Nositelj aktivnosti je Građanska inicijativa „Moj grad Sisak“, a partneri su Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Sisak i Hrvatski zavod za socijalni rad Područni ured Sisak. Na sastanku smo razgovarali o nadolazećim aktivnostima: priprema i snimanje radio emisija pri Petrinjskom radiju i Radio Sisak; sudjelovanje na informativno-edukativnom predavanju u organizaciji Projekta građanskih prava na temu zaštite prava osoba starije životne dobi, te skorašnje završne tiskovne konferencije. Zaposlene žene preuzele su konjske balzame i pozdravna pisma koje će krajnjim korisnicima (umirovljenicima i OSI) podijeliti povodom završetka provedbe projektnih aktivnosti. Prigodno smo obilježili i rođendane u lipnju uz slavljenice Ankicu (Anu) i Dašu.

Projekt je financiran u maksimalnom iznosu prihvatljivih troškova 494.000,00 kuna (65.565,07 €), uz stopu vlastitog sufinanciranja 0%. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Ovaj projekt ostvaren je na temelju Zakona o uspostavi institucionalnog okvira za provedbu Europskih strukturnih i investicijskih fondova u RH u financijskom razdoblju 2014. – 2020. u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.