Razgovaraonica i kreativna radionica u Knjižnici Caprag: Radost Uskrsa

Narodna knjižnica i čitaonica Vlado Gotovac  Sisak Ogranak u Capragu i Građanska inicijativa „Moj grad Sisak“ organizirali su razgovaraonicu i kreativnu radionicu pod nazivom Radost Uskrsa. Susret su vodile dr. sc. Daša Poredoš Lavor i Jadranka Demonja. Kako saznajemo od Poredoš Lavor ovo je bio susret na kojem je bilo više od 30 osoba, sudionici su bili razne životne dobi – od djece do umirovljenika i svi su bili kreativni, zainteresirani za temu. Potvrđuju da rado sudjeluju u neformalnim susretima na kojima se u opuštenoj atmosferi može razgovarati, upoznati nove ljude, makar na trenutak ne razmišljati o životnim problemima i nešto novo rukama napraviti. Tema Uskrsa je osobito zanimljiva jer su na susretu sačinili razne ukrasne i uporabne predmete koji će ove blagdanske dane krasiti njihove domove. Uskrs nam donosi nadu u bolji život i više zadovoljstva.

Na susretu su sudjelovali i umirovljenici krajnji korisnici Programa Zaželi – faza III projekt ZAŽELI – podrška životu u sadašnjosti (UP.02.1.1.16.0173) koji potvrđuju da im ovakvi oblici korištenja slobodnog vremena iznimno odgovaraju.

GIMG Sisak zahvaljuje NKČ Vlado Gotovac na uvijek prisutnoj kvalitetnoj suradnji.

Ova aktivnosti dio je projekta PAG – podrška aktivnom građanstvu II koji je sa 1000 Eura financiran za 2023. godinu od strane Grada Sisak. Partneri na projektu su Osnovna škola „Braća Bobetko“ Sisak, Osnovna škola Ivana Kukuljevića i Osnovna škola 22. lipnja Sisak.

S nama su bili:

Petrinjski radio i Portal 53: https://portal53.hr/odrzana-razgovaraonica-i-kreativna-radionica-na-temu-radost-uskrsa/