Uspjeh naših korisnica u Tjednu cjeloživotnog obrazovanja

Posted by | October 06, 2018 | Najave i događanja, Radni sastanak, Zazeli, zazeli | No Comments

U Tjednu cjeloživotnog obrazovanja imali smo prigodu obilježiti uspješno polaganje ispita naših korisnica zaposlenica koje pohađaju izobrazbu za računalnu operaterku. Potvrda položenih svih ispita došla je upravo u ovom tjednu, a podjela diploma bit će tijekom mjeseca listopada upriličena u Pučkom otvorenom učilištu Algebra Ispostava Sisak.

Građanska inicijativa „Moj grad Sisak“ shodno prijavljenim projektnim aktivnostima na projektu ŽENA – želim edukacijom nastaviti aktivno koji je sufinanciran sredstva Europskog socijalnog fonda Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020. kroz poziv za dostavu projektnih prijedloga –  Zaželi – Program zapošljavanja žena – osigurala je za dvije korisnice zaposlenice pohađanje certificirane računalne izobrazbe pri Pučkom otvorenom učilištu Algebra.

Tjedan cjeloživotnog učenja obilježava se na inicijativu Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih u Hrvatskoj od 1. do 7. listopada. Tjedan cjeloživotnog učenja inicijativa je koja je pokrenuta 1999. godine i kojom se javnosti želi pokazati da učenje nije rezervirano samo za mlađe osobe, nego da je ono itekako bitno i za ljude u starijoj životnoj dobi. Pri tom je važno istaknuti da se ne uči samo kroz ono formalno obrazovanje, školovanje. Učiti se može i kroz pohađanje različitih tečajeva, radionica, edukacija i seminara, što je itekako bitno i povećava sposobnosti. Uči se i kroz iskustvo i kroz rad – tijekom svog radnog odnosa ljudi se školuju, stječu određenu naobrazbu i sve navedeno dodatno oplemenjuju kroz konkretan rad u zajednici. Cilj je potaknuti javnost na cjeloživotno učenje, promicati kulturu učenja i motivirati ljude na učenje tijekom cijelog života, bez obzira na životnu dob – što upravo potvrđuju i naše korisnice zaposlenice koje su i nakon 50 godina života ponovo sjele u školske klupe. Cilj ove edukacije bio je stjecanje dodatnih znanja i vještina, završnu svjedodžbu bit će moguće upisati u e-radnu knjižicu, a samim time postat će konkurentnije na tržištu rada.

Naše korisnice zaposlenice za ovu prigodnu skromno, ali uz puno zajedništva i prijateljstva prigodno su se počastile.

Cilj projekta ŽENA – želim edukacijom nastaviti aktivno: Osnažiti i unaprijediti radni potencijal 10 teže zapošljivih žena iz Sisačko-moslavačke županije putem zapošljavanja, a s ciljem ublažavanja posljedice njihove nezaposlenosti i rizika od siromaštva, te ujedno potaknuti socijalnu uključenost i povećati razinu kvalitete života za najmanje 60 krajnjih korisnika – osoba starije životne dobi. Projekt će provodi 27 mjeseci: od 1. lipnja 2018. do 31. kolovoza 2020. godine.

Vrijednost projekta: 1.889.798,00 kuna. Partneri: Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Sisak, Centar za socijalnu skrb Sisak i Grad Sisak.