Obilježili smo Svjetski dan bolesnika

Građanska inicijativa „Moj grad Sisak“ u suradnji s Općom bolnicom Sisak obilježila je Svjetski dan bolesnika koji je obilježava 11. veljače. Ovaj svjetski dan utemeljio je papa Ivan Pavao II posebnim pismom datiranim 13. svibnja 1992. i naslovljenim na kardinala Fiorenza Angelinija, predstojnika Papinskog vijeća za pastoral zdravstvenih djelatnika, a kao cilj toga Dana naznačena je želja da se društvo senzibilizira za potrebe bolesnika, te da im se osigura bolja zdravstvena skrb, a istodobno podari poštovanje onima koji brinu o njima.

Tako je voditeljica projekta SuPER – susreti podrške, edukacije i rada (koji je financiran sredstvima Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike) dr. sc. Daša Poredoš Lavor zajedno s asistenticom projekta Jadrankom Demonja i voditeljicom kreativnih susreta Višnjom Jendričko posjetila marljive medicinske sestre sisačke bolnice i podarili su im kreativne uratke koji su nastali na susretima ovog projekta. Kreativni su bili volonteri, osobe s invaliditetom, umirovljenici, te osobe pod međunarodnom zaštitom iz GIMG Sisak.

Od strane domaćina dočekala ih je glavna sestra bolnice magistra sestrinstva Danijela Škvorc koja se je zajedno s Poredoš Laovr podsjetila da je ovo već treće zajedničko obilježavanje ovog važnog datuma.

Mi iz Građanske inicijative „Moj grad Sisak“ povodom Svjetskog dana bolesnika želimo vam s poštovanjem iskazati zahvalnost za odgovoran, marljiv i predan posao koji obavljate inače u profesionalnom životu, a osobito u krizna vremena pandemije COVID-19 i potresa s katastrofalnim posljedicama – poručila je Poredoš Lavor.

Glavna sestra bolnica magistra sestrinstva Danijela Škvorc i dr. sc. Poredoš Lavor u daljnjem druženju sa zdravstvenim radnicima i predstavnicima GIMG Sisak istaknule su kako za koju godinu, kada sve ovo bude iza nas, moguće zajedničkim snagama osmisle stručni skup na kojima bi se mogla prikazati iskustva kako su gradovi Sisak, Petrinja, Glina i cijela Sisačko-moslavačka županije preživjele posljedica katastrofalnog potresa, pandemije COVID-19, te nadalje nastavile uspješno djelovati na dobrobiti čovjeka i surađivati s organizacijama civilnog društva, jer za opstanak su bitni kontinuiran rad i pozitivan životni stav.

Sa nama su bili:

Radio Sisak i Sisak.portal: https://sisakportal.hr/gi-moj-grad-sisak-obiljezila-svjetski-dan-bolesnika/

 

Mrežne stranice OB Sisak: https://obs.hr/wp/2021/02/11/obiljezen-svjetski-dan-bolesnika/