Ostvarili smo novo zapošljavanje na projektu ŽENA Programa Zaželi

Posted by | October 27, 2019 | Najave i događanja, Radni sastanak, zazeli | No Comments

S obzirom na činjenicu da se jedna od naših korisnica zaposlenica nalazi na dužem bolovanju, bili smo objavili natječaj pri Hrvatskom zavodu za zapošljavanje Područnom uredu u Sisku potrebu za popunom ovog radnog mjesta – do povratku prvotne korisnice zaposlenice s bolovanja.

Na natječaj nam se je javilo nekoliko (manje od 10) zainteresiranih kandidata. Odabrali smo gospođu Indiru Kos kojoj je predsjednik GIMG Sisak dana 25. 10. 2019. uručio Ugovor o radu na određeno vrijeme do povratka prvotne korisnice zaposlenice s bolovanja.  Novo zaposlena osoba tijekom prvog radnog tjedna pohađat će osposobljavanje za rad na siguran način (zaštita na radu i zaštita od požara), specijalistički pregled za izradu sanitarne iskaznice, trening komunikacijskih vještina, prevencije nasilja nad starijim osobama, te sa Statutom i Pravilnikom o radu i rasporedom radnih mjesta GIMG Sisak.

Naime, Građanskoj inicijativi „Moj grad Sisak“ shodno prijavljenim projektnim aktivnostima na Programu zapošljavanja žena Zaželi, projektu ŽENA – želim edukacijom nastaviti aktivno koji je sufinanciran sredstva Europskog socijalnog fonda Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020. (vrijednost projekta: 1.889.798,00 kuna) – omogućena je zapošljavanje 10 teže zapošljivih žena, koje putem ovog projekta kroz razne aktivnosti pružaju pomoć i podršku korisnicima na terenu u potrebi, a to su osobe starije životne dobi i osobe s invaliditetom, kako bi im svaki dan života učinile ljepšim, kvalitetnijim i sigurnijim. Dodatno osviještene i educirane korisnice zaposlenice mogu kvalitetnije pružati usluge osobama u potrebi i razgovarati o raznim životnim temama.

Projekt ŽENA – želim edukacijom nastaviti aktivno provodi se od 1. lipnja 2018. do 31. kolovoza 2020. godine. Partneri na projektu su Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Sisak, Centar za socijalnu skrb Sisak i Grad Sisak.

Novoj korisnici zaposlenici želimo dobrodošlicu u Građansku inicijativu „Moj grad Sisak“