Sklopili smo Sporazum o suradnji s Agencijom lokalne demokracije Sisak

Posted by | February 28, 2021 | Najave i događanja, Radni sastanak | No Comments

Građanska inicijativa „Moj grad Sisak“ s Agencijom lokalne demokracije Sisak sklopila je Sporazum o suradnji u provođenju podrške na stradalom širem području Siska i SMŽ. Ovo je mali projekt pod nazivom „Pomoć na potresom stradalom području Siska koji traje mjesec dana, a financiran je sredstvima Britanske ambasade u Zagrebu. U projektne aktivnosti uključeni su volonteri razne životne dobi, od kojih su mnogi i sami stradalnici u potrazi za životnom egzistencijom.

U ime ALD Sisak Sporazum je potpisala predsjednica Paula Raužan, a u ime Građanske inicijative „Moj grad Sisak“ tajnica Daša Poredoš Lavor. Susretu je nazočila i u aktivnostima je značajno angažirana članica IO GIMG Sisak Jadranke Demonja, te dopredsjednica Ivančica Velić.

Zahvaljujuću ovom projektu posjetiti ćemo dvadesetak kućanstava osoba starije životne dobi i osoba s invaliditetom, predati prehrambeno-higijenske pakete, te uz razgovor podrške pokušati pozitivno djelovati na ojačavanju njihovih prilagodbenih kapaciteta za život u sadašnjosti i budućnosti. Popis kućanstava koje ćemo posjetiti je sačinjen, a svjesni smo da su potrebe uvijek veće od mogućnosti, te da je ovaj projekt samo jedna mala, ali od srca upućena podrška.

Tihomir Lavor – predsjednik Građanske inicijative „Moj grad Sisak“