Donatorski susret: Likovna kolonija „Za osmjeh više u blagdanskim danima“

Građanska inicijativa „Moj grad Sisak“, Dom za starije i nemoćne osobe Sisak i PULS – Moslavački štrk organizirali su donatorski susret: Likovna kolonija „Za osmjeh više u blagdanskim danima“ koji je održan u Domu za starije i nemoćne osobe Sisak (Sisak, O. Augusta 3) u subotu 24. 11. 2018. godine od 9 do 17 h.

Svrha prikupljanja donatorskih sredstava bila je unapređenje kvalitete života korisnika i organizacija dočeka Nove godine za korisnike Doma za starije i nemoćne osobe u Sisku.

Na susretu je sudjelovalo 25 umjetnika i članova njihovih obitelji s područja Novske, Kutine, Popovače, Lonje, Zagreba i Ivanić Grada. Na cjelodnevnom druženju nastalo je 15 prekrasnih likovnih djela.

Unatoč tome što smo kao nositelj aktivnosti pozivnice poslali mnogim poslovnih subjektima i predstavnicima lokalne vlasti, te ovaj susret najavljivali uz pomoć mnogih medija – nismo ostvarili niti jednu donaciju. Tako su slike predane Domu za starije i nemoćne osobe za ukrašavanje interijera Doma. Nismo uspjeli ostvariti prioritetno planirani cilj, a to je prikupiti donatorska sredstva za doček Nove godine korisnika Doma. Vrijedni likovni radovi ostaju Domu za uređenje interijera i s time kao doprinosom se trebamo zadovoljiti. Ljepota je u oku promatrača, a doživljaj u duši pojedinca – zaključno je istaknula voditeljica MIG art projekta dr. sc. Daša Poredoš Lavor.

Navedena aktivnost dio je projekt MIG art koji je usmjeren unapređenju kvalitete života starijih osoba u lokalnoj zajednici, a financiran sredstvima Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, a sufinanciran sredstvima Grada Siska.

Za sve likovne umjetnike koji su sudjelovali u ovom donatorskom susretu izrađene su i uručene prigodne Zahvalnice.

Iz Građanske inicijative „Moj grad Sisak“ zahvaljuju svim umjetnicima na uloženom trudu, vremenu i dobroj volji …

Najavu donatorskog susreta možete pogledati na linku Radio-televizije Banovina: https://www.radio-banovina.hr/aktualno-gimg-sisak-ne-posustaje-s-aktivnostima/ 

S nama je bio Petrinjski radio i Portal 53: http://portal53.hr/odrzana-likovna-kolonija-za-osmjeh-vise-u-blagdanskim-danima/?fbclid=IwAR233iN6g0LWRVIjyKUEloGTsdw0NilZ8rusg-X_xhH7j5xKzawnM4bbCN0