Razgovaraonica u Sunji: Uloga bake i djeda u obitelji

Posted by | December 10, 2018 | Najave i događanja | No Comments

U organizaciji Građanske inicijative „Moj grad Sisak“ i Knjižnice i čitaonice Sunja održat će se razgovaraonica pod nazivom Uloga bake i djeda u obitelji – u utorak 11. prosinca 2018. s početkom u 17 h u prostorijama Knjižnice i čitaonice. Razgovaraonicu će voditi dr. sc. Daša Poredoš Lavor.

Na razgovaraonici će biti riječi o tome kako djed i baka mogu pomoći mladim roditeljima, tko odgaja djecu: roditelji ili djed i baka, kada djecu ostavljati na čuvanje djedu i baki, najčešće odgojne pogreške djeda i bake i sl. Svi zainteresirani za temu su dobro došli. Susret je više-generacijski – dobro došli su djede i bake, roditelji i unuci. Dok odrasli razgovaraju, djeca će sudjelovati u blagdanskoj kreativnoj radionici koju će voditi Ivančica Velić i Višnje Jendričko, kojoj će se nakon razgovaraonice moći pridružiti i odrasli. Materijal za kreativne radionice je osiguran, a učinjene uratke sudionici nose sa sobom.

Navedena aktivnosti dio je projekta „Informirana zajednica – primarna prevencija nasilja nad starijim osobama“ kojeg provodi Građanska inicijativa „Moj grad Sisak“,  financiran je sredstvima Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, a sufinanciran sredstvima Grada Siska. Partneri na projektu su Općina Hrvatska Dubica i Općina Lekenik. Projekt se provodi uz podršku suradnika u zajednice tijekom cijele 2018. godine.