Građanska inicijativa ostvarila je novo zapošljavanje

Posted by | October 19, 2020 | Mediji o nama, Najave i događanja | No Comments

Projekt pod nazivom KISS – kreativnost – integracija – sigurnost – samopoštovanje koji je dio poticajne mjere javni rad, omogućio je zapošljavanje žene azilantice iz Somalije koja je odredište svog života našla u Sisku. Radi na poslovima pomoćne radnice u kreativnim radionicama, u kojima od recikliranih materijala izrađuje ukrasne i uporabne predmete, a susreti se odvijaju i tijekom aktivnosti osnaživanja i podrške drugih azilanta koji su uključeni u aktivnosti projekta SuPER – susreti podrške, edukacije i rada koji je financiran sredstvima Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, a također ga provodi Građanska inicijativa.

Ovo zapošljavanje ostvaren je sustavnom suradnjom Građanske inicijative „Moj grad Sisak“, Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Područni ured u Sisku i Centra za kulturu dijaloga iz Zagreba.

Projektom KISS – kreativnost – integracija – sigurnost – samopoštovanje želimo pokazati primjer dobre prakse da osoba pod međunarodnom zaštitom koja je ostvarila zbrinjavanje u našem gradu,  želi i može ostvariti daljnju životnu egzistenciju koja uključuje emotivno i ekonomsko osnaživanje putem zapošljavanja, upoznavanje susjeda i prijatelja, socijalnu integraciju uz primjerenu razinu socijalnog povjerenja u zajednicu u kojoj živi, kao i podmirenje svih ljudskih potreba – bez pritisaka, stigmatizacije i predrasuda. Na taj način djeluje se i na stvaranje osjećaja sigurnosti i razvoja veće razine samopoštovanja – pojasnila je voditeljica projekta dr. sc. Daša Poredoš Lavor.

Ostvareno zapošljavanja na određeni način je svojevrsno nadopunjavajuće zapošljavanje koje će unaprijediti provođenja projekta SuPER jer daje osobi azilantici priliku da postigne profesionalno ostvarenje.

Ako za rad s OSI vrijedi postulat „Ništa o nama bez nas“ – mišljenja sam da i u radu s osobama s međunarodnom zaštitom vrijedi poštovati slično pravilo – pojasnila je Poredoš Lavor.

S nama je bio Petrinjski radio i Portal 53: http://portal53.hr/gradanska-inicijativa-ostvarila-novo-zaposljavanje/?fbclid=IwAR2VwP-a8ijZg26Tt9U4182qd5f37yx-hgGOomyUeBBmLXfu9qfAIPcE2F4