Interkulturalni dijalog – projekt Centar za integraciju stranaca

Posted by | September 04, 2022 | Najave i događanja, Radni sastanak | No Comments

Javnog događanje – Interkulturalni dijalog održan je 30. 8. 2022. godine na zanimljivom susretu uz rijeku Koranu u sklopu projekta Centar za integraciju stranaca, a u organizaciji udruge Građanska inicijativa “Moj grad Sisak” i Projekta građanskih prava Sisak.

Javno događanje omogućilo je ugodno druženje, razgovor, pripremu hrane i boravak u prirodi osobama koje su prethodnih godina došle s područja Bliskog istoka i koje su Hrvatsku prihvatile kao svoju novu domovinu. To su osobe koje su u postupku pune integracije u naše društvo i koje su svakodnevno suočene s određenim izazovima u reguliranju svog statusa stranca u Hrvatskoj, pronalaženja posla i zasnivanja radnog odnosa, obrazovanja djece i mladih, pronalaženja smještaja i sudjelovanja u različitim aktivnostima koje im se pružaju u lokalnoj sredini gdje borave. U tom im pomažu i aktivisti angažirani u udrugama civilnog društva te predstavnici lokalnih vlasti.

U lijepom druženju i provedbi aktivnosti pridružili su nam se tog dana i predstavnici Rehabilitacijski centar za stres i traumu Zagreb te predstavnica Grad Karlovac iz Odsjeka za kulturu, odgoj, obrazovanje, udruge, sport i socijalnu skrb. Ujedno, to je prilika za dodatno umrežavanje, planiranje budućih zajedničkih aktivnosti i djelovanja u lokalnoj zajednici.

Više o projektu https://www.crpsisak.hr/acf/o-projektu/

„Javno događanje je dio projekta Centar za integraciju stranaca čija je ukupna vrijednost 150.000 € od čega je 135.000 € osigurano kroz financijske podrške Islanda, Lihtenštajna i Norveške u okviru Europskog gospodarskog prostora i Norveških grantova.“