Mali vodič za postupanje u kriznim situacijama projekta SPAS

Posted by | September 04, 2022 | Mediji o nama, Najave i događanja, Radni sastanak | No Comments

Osmišljavanje, priprema i tiskanje Malog vodič za postupanje u kriznim situacijama jedna od planiranih aktivnosti projekta SPAS (Sigurnost-podrška-asistencija-samopouzdanje). Predstavili smo ga polaznicima uključenima u osposobljavanje za njegovateljice starijih i nemoćnih osoba, a nadalje ćemo djelovati na daljnjoj distribuciji istog. Mali vodič za postupanje u kriznim situacijama sadrži slijedeće informacije: Kako se ponašati prije potresa; Kako se ponašati za vrijeme potresa; Kako se ponašati poslije potresa; Kako se ponašati u slučaju nuklearnog rata; Preživljavanje nakon napada; Brojevi telefona za hitne slučajeve i Bilješke. Naklada publikacije je 200 komada.

Nositelj aktivnosti projekta SPAS (Sigurnost-podrška-asistencija-samopouzdanje) je Udruga za zaštitu i promicanje prava osoba treće životne dobi, u partnerstvu s Građanskom inicijativom „Moj grad Sisak“ i Udrugom EKS – ekološko-kulturna scena iz Hrvatske Kostajnice. Projekt je dio aktivnosti Poziv na dostavu projektnih prijedloga Jačanje kapaciteta OCD-a za odgovaranje na potrebe lokalne zajednice Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva, a sufinancira Europska unija iz ESF i Ureda za udruge Vlade RH.

S nama je bio: Petrinjski radio i Portal 53: https://portal53.hr/mali-vodic-za-postupanje-u-kriznim-situacijama-projekta-spas/