Korisnice zaposlenice projekta ŽENA programa Zaželi opremljene novim šuškavcima

Korisnice zaposlenice koje su ostvarile zapošljavanje na Programu Zaželi projektu ŽENA – želim edukacijom nastaviti aktivno kojeg provodi Građanska inicijativa „Moj grad Sisak“ opremljene su novim šuškavcima – nepromočivim jaknama s kapuljačom za zaštitu od kiše. Ukupno je nabavljeno 10 komada. Navedeno je ostvareno u sklopu aktivnosti projekta Podrška razvoju sigurnosti i kvalitete pružanja socijalnih usluga u zajednici koji je financiran sredstvima Sisačko-moslavačke županije. Šuškavci su označeni potrebnim znakovima vidljivosti.

O tome koje su značajke ovog postupka informira nas voditeljica projekta dr. sc. Daša Poredoš Lavor:

Svjedoci smo kišnog razdoblja u godini. Uz ranije nabavljene zimske nepromočive gležnjače, sada smo bili u prilici našim korisnicama zaposlenicama pribaviti i ove šuškavce. Zaposlene žene su svakodnevno na terenu, do krajnjih korisnika voze se na biciklima ili koriste javni prijevoz i ovi šuškavci će ih makar u određenoj mjeri zaštititi od kiše. Zajedno smo odabrale boju šuškavaca, tako da nam se uklapa uz također ranije dobivene ruksake, korisnice zaposlenice odabrale su potrebnu veličinu i sada s radošću nose nove šuškavce.

Građanskoj inicijativi „Moj grad Sisak“ shodno prijavljenim projektnim aktivnostima na Programu zapošljavanja žena Zaželi, projektu ŽENA – želim edukacijom nastaviti aktivno koji je sufinanciran sredstva Europskog socijalnog fonda Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020. (vrijednost projekta: 1.889.798,00 kuna) – omogućena je zapošljavanje 10 teže zapošljivih žena, koje putem ovog projekta kroz razne aktivnosti pružaju pomoć i podršku korisnicima na terenu u potrebi, a to su osobe starije životne dobi i osobe s invaliditetom, kako bi im svaki dan života učinile ljepšim, kvalitetnijim i sigurnijim. Briga za zdravlje zaposlenika odgovornost je svakog poslodavca, pa tako raznim projektnim kombinacijama nastojimo pribaviti i osigurati što više  dodatnih sadržaja našim zaposlenicama kako bi posao obavljale kvalitetnije i istim bile što zadovoljnije – pojasnila je Poredoš Lavor.

Projekt ŽENA – želim edukacijom nastaviti aktivno provodi se od 1. lipnja 2018. do 31. kolovoza 2020. godine. Partneri na projektu su Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Sisak, Centar za socijalnu skrb Sisak i Grad Sisak.

S nama je bio Petrinjski radio i Portal 53: http://portal53.hr/korisnice-projekta-zena-programa-zazeli-opremljene-novim-suskavcima/