Pakete higijenskih potrepština za kućanstva krajnjih korisnika programa Zaželi u Građanskoj inicijativi obogatili kreativnim uradcima za Dan žena

Građanskoj inicijativi „Moj grad Sisak“ shodno prijavljenim projektnim aktivnostima na Programu zapošljavanja žena Zaželi, projektu ŽENA – želim edukacijom nastaviti aktivno koji je sufinanciran sredstva Europskog socijalnog fonda Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020. (vrijednost projekta: 1.889.798,00 kuna) – omogućeno je da svaki mjesec za krajnje korisnike na terenu nabavljaju paketi s higijenskim potrepštinama.

 

Tako je učinjeno i u prvom tjednu ožujka ove godine, ali uz pakete svim kućanstvima krajnjih korisnica na terenu predane su i prigodni kreativni uradci povodom Međunarodnog dana žena. Naime, radi se o raznim ukrasnim predmetnima kao što su srca, svjetovi, leptiri, anđeli i slično koji su izrađeni od gipsa, a potom ukrašeni salvetnom tehnikom i zamotani s ukrasnim trakicama. Ovi kreativni uradci izrađene za kreativnim radionicama projekta „MIG art“ koje vodi zaposlenica Višnja Jednričko, a kojeg također provodi Građanska inicijativa „Moj grad Sisak“, a koji je financiran sredstvima Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku – pojasnila je voditeljica ovih projekata dr. sc. Daša Poredoš Lavor, koja je nadalje istaknula kako se sve projektne aktivnosti Programa Zaželi projekta ŽENA – želim edukacijom nastaviti aktivno redovito provode, da su u projektne aktivnosti uključena 102 krajnja korisnika, iako je na početku projekta bilo planirano 60 krajnjih korisnika, te da uz racionalnu potrošnjom koja se temelji na stvarnim potrebama krajnjih korisnika na terenu planiraju svim krajnjim korisnicima u travnju podijeliti pakete, naravno uz prigodno darivanje s ukrasnim pisanicama.

Korisnice zaposlenice putem ovog projekta kroz razne aktivnosti koje uključuju održavanje kućanstva i okućnice; pomoći pri dostavi namirnica; pomoći pri pripremi obroka u kućanstvima krajnjih korisnika; pomoć pri održavanju osobne higijene, oblačenju i svlačenju; pomoć u posredovanju pri ostvarivanju raznih prava; pomoć u socijalnoj integraciji; druženje, razgovore i zajedničko provođen vremena; povezivanje s vršnjacima u svrhu aktivnog provođenja slobodnog vremena, pratnju i pomoć u raznim društvenim aktivnostima – na usluzi su krajnjim korisnicima na terenu, a to su osobe starije životne dobi i osobe s invaliditetom, kako bi im svaki dan života učinile ljepšim, kvalitetnijim i sigurnijim. Razdoblje provedbe ovog projekta je od 1. lipnja 2018. do 31. kolovoza 2020. godine.

 

Partneri na projektu su Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Sisak, Centar za socijalnu skrb Sisak i Grad Sisak.

  

S nama je bio Petrinjski radio i Portal 53: http://portal53.hr/pakete-higijenskih-potrepstina-za-kucanstva-krajnjih-korisnika-programa-zazeli-u-gradanskoj-inicijativi-obogatili-kreativnim-uradcima-za-dan-zena/