Projekt SMS – svi mi skupa obilježio Dan Europe

S obzirom da se 2023. godine obilježava 10 godina od kako je Hrvatska pristupila članstvu u Europsku uniju – svakako je bilo vrijedno i značajno obilježiti Dan Europe i u sklopu aktivnosti projekta SMS – svi mi skupa. Tako je organiziran edukativni susret za učenike 4. a razreda OŠ Braća Bobetko Sisak koja je partner na ovom projektu. Zahvaljujući učiteljici Refiki Omerćehaić  i ravnateljici Karolini Čutuk, prof. sve projektne aktivnosti se redovito provode, a za ovu radionicu povodom Dana Europe bio je osobit interes.

Pametni i maštoviti učenici ovog razreda pokazali su mnoga znanja o Europi kao i osobitostima života u Europskoj uniji. Kako je ovogodišnji tema obilježavanja ovog značajnog datuma Europska godina vještina učenici su govorili o vještinama i vrlinama koje su značajne za cjeloviti razvoj djece i mladih, odgovoran život i planiranje postignuća u budućnosti – vodeći računa o onima kojima je potrebna dodatna podrška drugih ljudi i društva u cjelini. Tako su potvrdili da imaju razvijene vještine koje uključuju toleranciju, empatiju i prijateljstvo – istaknula je voditeljica projekta SMS – svi mi skupa dr. sc. Daša Poredoš Lavor.

Susret je bio vedar i dinamičan, uz prigodno osvježenje za učenike. Kako saznajemo slijedeća tema koja će se putem edukativnog susreta obraditi tijekom svibnja je Kulturna raznolikost i dijalog.

Iz GIMG Sisak zahvaljuju Osnovnoj školi Braća Bobetko na konstruktivnoj suradnji i iznimno vrijednom partnerstvu na provedbi projekta.

Projekt SMS – svi mi skupa kojeg provodi Građanska inicijativa „Moj grad Sisak“ dio je dvogodišnjeg programa usmjerenog smanjenju i prevenciji socijalne isključenosti te socijalnom uključivanju i integraciji socijalno osjetljivih skupina za 2021. i 2022. godinu. Sada je u drugoj godini provedbe. Projekt je financiran u iznosu 75 000 kuna godišnje sredstvima Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike. Partneri na projektu su Osnovna škola Braća Bobetko Sisak i Centar za socijalnu skrb Sisak.

S nama je bio Petrinjski radio i Portal 53: https://portal53.hr/kroz-projekt-sms-svi-mi-skupa-obiljezili-dan-europe/