Projekt SMS – svi mi skupa

Posted by | November 03, 2021 | Mediji o nama, Najave i događanja | No Comments

Građanska inicijativa „Moj grad Sisak“ provodi projekt pod nazivom SMS – svi mi skupa kojim žele potaknuti uključivanje osoba s odobrenom međunarodnom zaštitom u život lokalne zajednice i sudjelovanje pripadnika lokalne zajednice u aktivnostima s osobama pod međunarodnom zaštitom, putem javnog zagovaranja prava, suzbijanjem predrasuda i poticanja interkulturalnog dijaloga i razumijevanja u cilju postizanja što bolje integracije u društvu i subjektivnog zadovoljstva životom.

Najzastupljenija aktivnost koje provode su  zagovaranje, medijska kampanja, psihosocijalna podrška, radionice, tematske razgovaraonice i sl.

Na projektu imaju angažiranog prevoditelja za arapski jezik magistra prava, a to je prevoditelj i interkulturalni medijator Salam Ibrahim Kadhim Al-Nidawi. Voditeljica projekta je dr. sc. Daša Poredoš Lavor, a administratorica Jadranka Demonja.

Planirana geografska područja provedbe projekta u Sisačko-moslavačka, Karlovačka, Primorsko-goranska i Brodsko-posavska županija. Pri ostvarivanju konkretne suradnje u određenom području značajne su se pokazale lokalne knjižnice i čitaonice, radijske postaje i udruge za zaštitu ljudskih prava i poticanje građanskog aktivizma.

Građanska inicijativa „Moj grad Sisak“ provodi projekt pod nazivom SMS – svi mi skupa koji je dio dvogodišnjeg programa usmjerenog smanjenju i prevenciji socijalne isključenosti te socijalnom uključivanju i integraciji socijalno osjetljivih skupina za 2021. i 2022. godinu. Projekt je financiran u iznosu 75 000 kuna sredstvima Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike. Početak provedbe je 1. 9. 2021. Partneri su Osnovna škola Braća Bobetko Sisak, Centar za socijalnu skrb Sisak.

S nama je bio Petrinjski radio i Portal 53: https://portal53.hr/gradanska-inicijativa-moj-grad-sisak-provodi-projekt-sms-svi-mi-skupa/