Projekt SPAS (Sigurnost-podrška-asistencija-samopouzdanje) održao još jedan susret u Lječilištu Topusko

Projekt SPAS (Sigurnost-podrška-asistencija-samopouzdanje) održao je još jedan susret s korisnicima Doma za starije osobe Glina koji su privremeno smješteni u Lječilištu Topusko.  Mag. Renata Tominović – Ceković korisnicima Doma uvijek želi osigurati aktivnost više i tako potaknuti njihove životne aktivnosti i socijalnu uključenost. Koordinatorica projekta dr. sc. Daša Poredoš Lavor održala razgovaraonicu o važnosti podrške i zajedništva – uz čitanje motivacijske priče, kao i individualne razgovore osnaživanja.

 

U grupnom susretu umirovljenici su bili vrlo aktivni i rado su iznosili svoja pozitivna, ali i malo tužnija iskustva kada su u pitanju godine, prijateljstvo i zajedništvo.

Na susretu su aktivnu podršku za uključivanje u razgovor umirovljenicima pružale i stručne djelatnice Doma Marija Rožanković Iskrić i Marija Žugaj. Voditeljica projekta Mira Čokić, mag. iur. zainteresiranim umirovljenicima je putem individualnog pristupa uz razgovor pružala pravnu podršku. Radilo se o temama vezanim za stariju životnu dob i ostvarenje raznih prava.

Nositelja aktivnosti projekta SPAS (Sigurnost-podrška-asistencija-samopouzdanje) je Udruga za zaštitu i promicanje prava osoba treće životne dobi, u partnerstvu s Građanskom inicijativom „Moj grad Sisak“ i Udrugom EKS – ekološko-kulturna scena iz Hrvatske Kostajnice. Projekt je dio aktivnosti Poziv na dostavu projektnih prijedloga Jačanje kapaciteta OCD-a za odgovaranje na potrebe lokalne zajednice Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva, a sufinancira Europska unija iz ESF i Ureda za udruge Vlade RH.

S nama je bio Petrinjski radio i Portal 53: https://portal53.hr/projekt-spas-sigurnost-podrska…/