Projekt ZAŽELI – podrška životu u sadašnjosti

Građanska inicijativa „Moj grad Sisak“ održala je jubilarni deseti radni sastanak u svrhu koordinacije rada u sklopu Programa „Zaželi – program zapošljavanja žena – faza III“ (UP.02.1.1.16), projekt  ZAŽELI – podrška životu u sadašnjosti (UP.02.1.1.16.0173). Nositelj aktivnosti je Građanska inicijativa „Moj grad Sisak“, a partneri su Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Sisak i Hrvatski zavod za socijalni rad Područni ured Sisak.

 

 

 

Na sastanku su razgovarali o provedbi projektnih aktivnost koje su sada u drugoj polovici provedbe, stanju potreba krajnjih korisnika na terenu, kao i činjenici da više nisu u prilici za umirovljenike i OSI (krajnje korisnike) nabavljati pakete za kućanstva jer za navedeno nemaju sredstava. Na susretu su sudjelovale i suradnice za administrativno-financijsku podršku iz Razvojne agencije SI-MO-RA.

Sve bi nas radovala četvrta faza provedbe – i umirovljenike krajnje korisnike koji bi životno važnu socijalnu uslugu i dalje dobivali – i žene koji bi se zaposlile na nešto dulje vremensko razdoblje, osigurale si sigurniju egzistenciju i usluge pomoći i podrške krajnjim korisnicima pružale, ali tu još postoje mnoga nedovoljno razjašnjena pitanja koja su ozbiljna i često nepremostiva za korisnike odnosno nositelja aktivnosti koji dolaze i redova organizacija civilnog društva – pojasnila je voditeljica ovog projekta dr. sc. Daša Poredoš Lavor.

Ovo je bila prigoda i da obilježimo rođendane koji su u travnju – slavljenici su bili Božica i Tihomir. Nezaboravno smo se družili i potvrdili da dobri odnosi zaposlenika unapređuju kvalitetu rada i zajedništva. Važno je održavati duh zajedništva i pripadnosti jer je opisano pozitivno djeluje na motivaciju i opće radne kapacitete zaposlenica.

Projekt je financiran u maksimalnom iznosu prihvatljivih troškova 494.000,00 kuna (65.565,07 €), uz stopu vlastitog sufinanciranja 0%. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Ovaj projekt ostvaren je na temelju Zakona o uspostavi institucionalnog okvira za provedbu Europskih strukturnih i investicijskih fondova u RH u financijskom razdoblju 2014. – 2020. u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.

S nama su bili Petrinjski radio i Portal 53: https://portal53.hr/nastavljene-projektne-aktivnosti-u-sklopu-projekta-zazeli-podrska-zivotu-u-sadasnjosti/